Sigma remizovala s Hradcem. Bezbrankové utkání aspoň nadchlo bojovností

Hradec Králové se bez nemocného Václava Pilaře představil ve 21. kole na Hané, a 2 603 diváků vidělo sice atraktivní útočný fotbal z obou stran, ovšem bez branek. Na straně domácích se alespoň velmi dobře ukázal útočník Singhateh.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 0:0 (0:0)

Úvodní minuty utkání patřily Hradci. Sigma se nemoha dostat k míči a hosté se dostávali do velmi nebezpečných situací, i díky chybující domácí obraně. V sedmé minutě chyboval Pokorný, do šance tím poslal hradeckého Vašulína, k dorážce se pak ještě navíc dostal Pudhorocký. Domácí se osmělili až po deseti minutách, do šance se dostal Juliš, velké nebezpečí z toho ale nebylo. Jestliže se ale prvních pětadvacet minut hrálo podle hradeckých not, druhá část první půle nabídla zčistajasna úplně jiný obrázek hry. Ve třicáté minutě nastřelila Sigma tyč, a o pět minut později zaujala střela Singhateha. Ten ostatně dělal hradecké obraně problémy svými odvážnými průniky podél postranní čáry po celý zbytek poločasu.

Do druhé půle vystřídala Olomouc gólmana Macíka, který tým v prvním poločase několikrát podržel, nečekaně nahradil Stoppen. Ten musel poprvé zasahovat ve 48. minutě po průniku Kaštánka, Sigma ale jinak vstoupila do druhé půle lépe než do té první a ukázala divákům i svou útočnější tvář. Výtečně se domácím divákům znovu představovala posila z Gambie Singhateh, ani Hradec ovšem nepolevoval ve svém útočném snažení. Série rohových kopů si postupně vynutila větší tlak hostí, okolo šedesáté minuty jako by se ale oba týmy začaly předhánět spíš ve žlutých kartách, než v gólech. Oba týmy sáhly čtvrt hodiny před koncem ke dvojímu střídání, obrázek hry se ale příliš nezměnil. Hlavou zahrozil Juliš, míč však poslal těsně nad břevno. Na druhé straně trefil tyč Vašulín, branka ale ani z toho nepadla a oba týmy se nakonec rozešly smírně 0:0.

Karty:  ŽK: 56. F. Novák (OLO), 62. Zorvan (OLO) – 32. Ja. Klíma (HKR), 56. Pudhorocký (HKR), 63. Kodeš (HKR), 76. Rolko (asistent trenéra) (HKR)

SK Sigma Olomouc: Macík (46. Stoppen) – Pokorný, Beneš, F. Novák – Křišťál, Breite (C), Zorvan (73. Fortelný), Pospíšil (84. Ventúra), Vodháněl (60. Langer) – Singhateh (73. Amasi), L. Juliš.
Trenér: Jílek

FC Hradec Králové: Zadražil – Ja. Klíma, Čihák, Leibl (74. K. Spáčil) – Horák (59. Šašinka), Pudhorocký, Kodeš (C) (74. Čech), Kučera – Krejčí st., Kaštánek (89. Dancák) – Vašulín.
Trenér: Kotal

Rozhodčí: Černý – Paták, Hurych

Miroslav Hladiš