Extraligoví mistři 1994 Cagaš, Nohel a Tejkl: Uvidíme se v dubnu na oslavách v Olomouci!

Přesně 11. dubna uplyne třicet let od chvíle, kdy olomoučtí hokejisté pozvedli nad hlavy pohár pro vítěze extraligy. Část tehdejšího týmu se v sobotu večer sešla dokonce na ledě v rámci zlatohorské Winter Classics, kde odehrála exhibiční utkání proti legendám Opavy. Přítomní mistři z roku 1994 se všichni těší v dubnu do Olomouce!

V dubnu u toho nesmíte chybět! Mistři extraligy z roku 1994 znovu ovládnou Olomouc, a oslavy tehdejšího titulu budou velkolepé. Sobotní předehra na venkovním kluzišti ve Zlatých Horách ukázala, že hráči ze svého umění nic nezapomněli, a všichni do jednoho se těší za dva měsíce do Olomouce.

Utkání legend předcházel dětský turnaj, který v konkurenci celků z Lanškrouna, Rýmařova a Vítkovic vyhráli domácí zlatohorští hokejisté. „Turnaj dětí jsme chtěli uspořádat už loni, nepřálo nám ale tehdy počasí. Letos se akci povedlo uspořádat, i v rámci oslav města, kdy Zlaté Hory slaví 800 let. K tomu se zrodil nápad uspořádat utkání hokejových legend,“ uvedl Libor Šťastný, vedoucí městských kulturních zařízení Zlaté Hory.

V olomouckém dresu se početnému publiku představili v obraně hrající Pavel Cagaš, Pavel Nohel a Petr Tejkl, tým hanáků také vyztužil další bývalý reprezentant Miloš Holaň. „Dvacet let jsem nebyl na ledě a do branky si už určitě netroufnu,“ uvedl po utkání Pavel Cagaš. „Jsme už trošku starší. Mělo přijet celkem dost hráčů, ale postupně se začali omlouvat. Jsou v tom nemoci, mají svoje povinnosti v klubech, spoustu těch kluků dneska trénuje,“ dodal někdejší brankář.

„Je to krásný zážitek, potkat se po třiceti letech zase na ledě. Jsme rádi, že jsme to přežili,“ komentoval po utkání někdejší olomoucký útočník Pavel Nohel. „Je to hrozně fajn. Na ledě jsme se potkali po třiceti letech. Setkání jsme měli jako tým v Olomouci i po dvaceti a po pětadvaceti, ale na ledě je to od té doby poprvé,“ uvedl někdejší obránce a český reprezentant Petr Tejkl.

„Stoprocentně se v Olomouci uvidíme, moc se těšíme. Je to třicet let a všichni jsme strašně rádi, že je Pavel Čech schopen to dát dohromady,“ dodal Cagaš. Jeho slova potvrzují i Tekl s Nohelem, oba dva také v dubnu do Olomouce dorazí.

Vlastimil Blaťák