Žák základní školy zavraždil v Olomouci ženu, k činu se policistům doznal

Osmatřicetiletou ženu našli bez známek života v bytě na olomouckém sídlišti Povel olomoučtí policisté. K hrůznému činu se doznal školou povinný chlapec, kterému je podle policejního sdělení méně než patnáct let.

„V úterý 16. ledna před devatenáctou hodinou jsme přijali oznámení od čtyřicetiletého muže, který postrádal svou bývalou přítelkyní a měl o ní vážné obavy. Policejní hlídka vyrazila prověřit místo jejího bydliště v Olomouci – Povel. Po vstupu do bytu našla osmatřicetiletou ženu bez známek života,“ informoval o tragické události policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na místě bylo jasné, že jde o vraždu. Chlapec mladší 15 let se doznal

Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou. Hlídka místo zajistila a přivolala okresní i krajské kriminalisty. Ihned se rozjelo pátrání po neznámém pachateli. Případ si převzali kriminalisté odboru obecné kriminality krajského ředitelství. „Ti na základě zajištěných stop a provedeného šetření do rána zadrželi podezřelou osobu mladší patnácti let, která se k činu doznala. Vzhledem k věku podezřelého nelze k případu sdělovat bližší informace,“ dodal Hejtman.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Vlastimil Blaťák