Tragédie v Uničově: Pětatřicetiletý hokejista zemřel v šatně po utkání amatérské ligy

Obrovská tragédie se odehrála v pátek 5. ledna na uničovském zimním stadionu. Amatérský hokejista David Krejčí zemřel v šatně bezprostředně po utkání, oživovací pokusy spoluhráčů pomocí defibrilátoru byly napoprvé úspěšné, po druhém kolapsu po příjezdu záchranné služby se ale již Davida přivést zpět k životu nepodařilo.

Tragédie se odehrála přímo před očima spoluhráčů ze Šmatlácké ligy. „V pátek 5.1.2024 v Uničově po odehraném zápase mezi týmy HC Stars Prostějov vs HC Béci Prostějov došlo k tragické události. Hráč týmu HC Stars Prostějov DAVID KREJČÍ v šatně po skončeném zápase zkolaboval. I přes veškerou maximální snahu a úsilí všech přítomných a následně i přivolané rychlé záchranné služby se již nepodařilo jmenovaného přivést zpět k životu – zemřel,“ uvedlo vedení ligy v prohlášení o tragédii na svém webu. Liga nyní odkládá další zápasy.

Hokejista si podle svědectví svých spoluhráčů stěžoval na bolesti na hrudi již během utkání, zápas ale dokončil. Po něm ovšem v šatně zkolaboval. Přítomní spoluhráči zahájili okamžitou resuscitaci s pomocí defibrilátoru, která byla zprvu úspěšná, po příjezdu záchranné služby ale hráč zkolaboval znovu a tentokrát se ho již oživit nepodařilo.

Poslední rozloučení se koná v pátek 12. ledna ve 14 hodin ve smuteční obřadní síni městského hřbitova v Prostějově.

K drobné pomoci pozůstalým Davida Krejčího je možno přispět na účet 2080156193/0800.

Vlastimil Blaťák