Mladík se upálil na nádraží. Na sociálních sítích se okamžitě strhla lavina nechutných komentářů

V pondělí ráno se na prvním nástupišti olomouckého hlavního nádraží upálil mladý muž. Podle nepotvrzených informací se jednalo o nezletilého. Podle svědků se měl polít hořlavinou a zapálit. Přivolaní zdravotníci již mladíkovi nedokázali pomoci.

„Od dnešního rána šetříme úmrtí mladého člověka, který byl nalezen na nástupišti vlakového nádraží v Olomouci. S největší pravděpodobností se jedná o sebevraždu. Příčinou úmrtí byla patrně manipulace s ohněm,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Dnes ráno zasahovala jednotka ze stanice Olomouc na hlavním nádraží v Olomouci u tragické události. Na místě byl náš vyšetřovatel, který spolupracuje při zjišťování příčin a okolností této události s kriminalisty,“ potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Zpravodajské servery zablokovaly komentáře

Hrůzná událost se odehrála za odstavenými vagóny poblíž prvního nástupiště. Sociální sítě a komentáře pod články na zpravodajských serverech okamžitě zaznamenaly příval neetických příspěvků.

Co udělal tenkrát Palach??? A proč? Dějiny se opakují. Bohužel za tohle může dnešní doba a naše vláda náš prezident protože stojí za hovno a je to největší zlo v naší republice. Fiala a spol…,“ napsal například pod sdílený článek Hospodářských novin na facebook čtenář Petr H.

Přímo pod sdíleným příspěvkem Policie ČR pak například reagoval Tom S. textem, že „Dokud tu nebyla tato vláda a Ukrajinci tak ČR byla nejvíce bezpečná z celé evropy.“

Následkem toho většina zpravodajských serverů pod články o pondělní tragédii zablokovala možnost komentářů.

Nenávistné příspěvky mohou spadat do kategorie tzv. hate crime, na které pamatuje trestní řád České republiky.

Vlastimil Blaťák