Mistři z HC Olomouc 1994 znovu spolu na ledě: Po třiceti letech, bohužel bez Dopity

Svátek hokeje pro pamětníky třicet let starého olomouckého hokejového titulu se chystá 3. února ve Zlatých Horách. Na místním kluzišti pod otevřeným nebem proti sobě nastoupí Deam Team HC Opava a olomoučtí extraligoví mistři z roku 1994. Utkání je součástí oslav 800 let města Zlaté Hory.

Zápasu legend bude předcházet od 14 hodin turnaj dětí, v šest hodin večer pak dojde na hlavní hvězdy. Bude to vůbec poprvé, kdy se tým prvních extraligových mistrů České republiky znovu sejde na ledě. Trvalo to třicet let.

Koho uvidíme na ledě? Dopitu bohužel ne

„Oslovil mě kamarád, že pořádá ve Zlatých Horách akci, a napadlo mě uspořádat takový zápas. letos se chystá oslava třiceti let od našeho titulu, je to taková malá předehra,“ uvedl pro Hanácké novinky gólman Pavel Cagaš.

Mistři ovšem nebudou kompletní. Na ledě by se měli určitě ukázat fanouškům právě Cagaš, a spolu s ním i druhý gólman Ladislav Blažek, Pavel Nohel, nebo Jaromír Látal. Jiří Dopita ze zdravotních důvodů nenastoupí a podle nyní známých informací se omluvil například i kapitán Miroslav Chalánek.

Vlastimil Blaťák