Jan Bambula je v reprezentaci, trenér Rulík jej nominoval na turnaj ve Švédsku

Olomoucký útočník Jan Bambula je v nominaci hokejové reprezentace na nadcházející třetí turnaj v rámci série Euro Hockey Tour. Po vítězství na Turnaji Karjala a druhém místě na Švýcarských hokejových hrách čekají národní tým tři zápasy proti elitním evropským výběrům tentokrát ve Švédsku. Trenér Radim Rulík oznámil nominaci na Beijer Hockey Games 2024, které se uskuteční ve městě Karlstad.

Přípravný kemp před turnajem v rámci EHT ve Švédsku odstartuje v pondělí 5. února v Praze a trenér Rulík se svými asistenty Markem Židlickým, Tomášem Plekancem a Jiřím Kalousem na něj nominovali dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Národní tým se sejde v holešovické aréně v Praze a trenérům se bude hlásit osmnáct zástupců Tipsport extraligy, šest hráčů z nejvyšší finské soutěže, dva čeští hokejisté z elitní švédské ligy a jeden útočník působící ve švýcarské NLA. Dva hráči obdrželi pozvánku do seniorské reprezentace poprvé v jejich kariérách – brankář Šimon Zajíček a útočník Ondřej Kaše. Nejzkušenějším hráčem českého výběru bude naopak Jan Kovář, kapitán národního týmu na MS 2021, který v dresu české hokejové reprezentace odehrál 150 zápasů a vstřelil 37 branek.

Všechna tři utkání Beijer Hockey Games 2024 odehraje česká hokejová reprezentace ve švédském Karlstadu v Löfbergs Areně, působišti místního klubu Färjestad BK. Hned na úvod turnaje se utká s domácím výběrem ve čtvrtek 8. února od 19:00. V sobotu od 12:00 vyzve národní tým Finsko a v neděli ve stejném čase Švýcarsko. Čtvrteční a sobotní utkání národního týmu v rámci turnaje ve Švédsku budou moct fanoušci sledovat na programu ČT sport, nedělní přímý přenos SUI vs CZE odvysílá ČT2.

Petr Nedvěd na akci odcestuje s čerstvými poznatky z inspekční cesty v zámoří, kde sledoval české hráče působící v NHL. Generální manažer národního týmu navštívil během ledna celkem sedm zápasů NHL, během kterých viděl v akci dvanáct týmů.

Českou hokejovou reprezentaci čekají po Beijer Hockey Games 2024 ještě tři dubnová přípravná dvojutkání s Německem, Rakouskem a Slovenskem. Na začátku května jsou na programu domácí České hokejové hry, kterými vyvrcholí letošní sezona Euro Hockey Tour. Poslední akcí sezony pak bude pro svěřence trenéra Radima Rulíka domácí mistrovství světa, které budou od 10. do 26. května 2024 hostit města Praha a Ostrava.

Nominace české reprezentace na Beijer Hockey Games 2024:

Brankáři: Zajíček Šimon (HC Litvínov), Málek Jakub (Ilves Tampere, FIN).

Obránci: Kempný Michal (HC Sparta Praha), Zámorský Petr (HC ŠKODA PLZEŇ), Pyrochta Filip (BK Mladá Boleslav), Košťálek Jan (HC DYNAMO PARDUBICE), Jandus Martin (Kärpät Oulu, FIN), Gazda Daniel (HC KOMETA Brno), Hájek Libor (HC DYNAMO PARDUBICE), Hovorka Mikuláš (Motor České Budějovice), Galvas Jakub (Malmö Redhawks, SWE), Král Filip (Pelicans Lahti, FIN).

Útočníci: Beránek Ondřej (HC Energie Karlovy Vary), Rychlovský Jakub (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Flynn Oscar (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Kaše David (HC Litvínov), Růžička Martin (HC Oceláři Třinec), Kovařčík Ondřej (Mikkelin Jukurit, FIN), Kovář Jan (EV Zug, SUI), Horák Roman (HC Sparta Praha), Radil Lukáš (HC DYNAMO PARDUBICE), Bambula Jan (HC Olomouc), Kaše Ondřej (HC Litvínov), Stránský Šimon (Ilves Tampere, FIN), Jašek Lukáš (IK Oskarshamn, SWE), Kovařčík Michal (Mikkelin Jukurit, FIN), Voženílek Daniel (HC Oceláři Třinec).

Vlastimil Blaťák