Arcibiskupské lesy a statky Olomouc pořádají aukci dříví s rekordní nabídkou: dub o průměru 111 cm!

Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. chystají další, v pořadí již šestou aukci dříví, která se bude konat v termínu od 17. do 24. ledna 2024 v Holešově. Zájemci si již teď mohou prohlížet nabízené dříví , celá aukční plocha je přístupná. Nabídka na této aukci překračuje hranici 1 000 m3 dříví, přičemž převažující dřevinou s téměř 700 m3 je dub, stejně jako tomu bylo v předchozích aukcích.

Veškeré dříví je precizně podloženo a vyrovnáno na aukční ploše v Holešově, kde se samotná aukce koná. Do této aukce se zapojilo celkem jednadvacet vlastníků dříví z celé České republiky, což svědčí o rostoucím zájmu o co nejlepší zhodnocení dříví.

Největší pozornost upoutává dub s průměrem 111 cm. Nejen tento mohutný kus nabízí širokou škálu uplatnění ve dřevozpracujícím průmyslu a právem si zaslouží výjimečné zacházení.

„Aukce dříví je pro nás významnou událostí, zejména vzhledem k zájmu vlastníků a potenciálních kupců. Naše aukce představují příležitost pro nejlepší zhodnocení výjimečného dříví,“ uvedl Arnošt Buček, jednatel společnosti Arcibiskupských lesů a statků Olomouc.

Aukce dříví se stala již tradiční akcí, která propojuje dřevozpracující sektor s vlastníky lesů, podporující udržitelné hospodaření s lesy v celé České republice.

Další, v pořadí VII. aukce, se bude konat v Chropyni, přičemž dřevo bude připraveno ke shlédnutí pro všechny zájemce již od 7. března 2024.

Lenka Volfová