Vrátí se Hanácká laťka? Večer k devadesáti letům olomoucké atletiky přinesl překvapení

Oslavy devadesáti let olomoucké atletiky přinesly v pátek večer v Regionálním centru i jedno překvapení. Ve chvíli, kdy se na pódiu objevil bývalý výškař Dalibor Hon, padla z úst moderátora otázka na oživení oblíbeného podniku Hanácká laťka. Dočkáme se zase výškařských závodů na Horním náměstí?

Poslední ročník Hanácké laťky se konal v roce 2019, kvůli pandemii covidu 19 se již další ročník neuskutečnil a výškařské klání na olomouckém Horním náměstí do dnešních dnů nebylo obnoveno.

Při udílení cen pro nejúspěšnější atlety se na pódiu v polovině programu objevil bývalý výškař Dalibor Hon, a od moderátora večera dostal otázku, jestli bude obnovena Hanácká laťka. „Proč ne,“ odpověděl spontánně výškař.

Vrátí se oblíbený podnik? Pokud ano, tak asi ne na náměstí

„Po pravdě mě modertátor překvapil, vůbec nebylo v plánu, že se na to zeptá. Můžeme o tom debatovat, máme na tom ještě rok. Jde ale i o kvalitu výšky. Dalibor skákal v době, kdy skákal třeba Svaťa Ton, Jarda Bába a ostatní, mělo to nějakou úroveň,“ uvedl pro Hanácké novinky předseda klubu David Uhlíř.

Myšlence na obnovení tradičního závodu se nebrání. „Došlo by ale asi na změnu lokality. Všichni by uvítali sektor na rovnějším povrchu, například někde na parkovišti u obchodního centra,“ uvedl Uhlíř.

Vlastimil Blaťák