Sněhová bitva mezi Sigmou a Slováckem: Hosté byli lepší, mužstva si ale dělí po bodu

Jen jediný zápas se zvládl odehrát ze sobotního ligového programu, ostatní utkání čeká kvůli sněžení odklad. Sigma šla před koncem prvního poločasu do vedení, Slovácko po pauze z penalty srovnalo, a přestože mělo potom ze zápasu více, oba týmy se nakonec o body dělí.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Trávník na hranici způsobilosti, sníh, nefotbalové podmínky – to všechno dávalo tušit spíše bitvu, než fotbal. V páté minutě mohl otevřít skóre Breite, dál ale divácí dlouho nic neviděli. Třicátá minuta přinesla krvavé zranění Michala Kadlece po souboji s Ventúrou, chvíli před poločasem pak mohl poslat hosty do vedení Michal Havlík. Byla to ale domácí Sigma, kdo gólem do šatny stanovil poločasové skóre – z voleje pálil do šibenice Vít Beneš, a Olomouc vedla 1:0.

Boj pokračoval i po změně stran, a nešťatsná situace v pokutovém území Sigmy dovolila Slovácku vyrovnat – Vraštil zahrál rukou a Vlastimil Daníček z penalty vyrovnal – 1:1. Ve zbytku poločasu měli více šancí hosté, další gól už ale dva tisíce diváků na Andrově stadionu nevidělo, a to i přes obrovskou šanci hostujícího Mihálika v nastaveném čase.

Branky: 42. Beneš – 59. Daníček (pen.)

Karty:  ŽK 78. Pospíšil (OLO), 83. Saňák (OLO), 90+3. Ventúra (OLO) – 64. Doski (SLO), 77. Valenta (SLO), 90+3. Kohút (SLO)

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Vraštil, Beneš, F. Novák – Chvátal (86. Křišťál), Ventúra, Breite (C), Zmrzlý – Pospíšil, L. Juliš (72. Fiala), Zorvan (72. Zifčák).
Trenér: Václav Jílek

1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec (C), Doski (89. Kalabiška) – Valenta (89. Mihálik), Trávník – Siňavskij (68. Holzer), Havlík, P. Juroška (68. Kohút) – Cicilia (89. Petržela).
Trenér: Martin Svědík

Miroslav Hladiš