Olomouc veze z Litvínova dva body, v prodloužení rozhodl Bambula

Šestadvacáté extraligové kolo zavedlo olomoucké hokejisty do Litvínova. Domácí v zápase rychle vedli, hosté rychle vyrovnali, pak ale diváci čekali na rozuzlení dvě a půl třetiny. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém hostům zajistil druhý bonusový bod Jan Bambula.

HC VERVA Litvínov – HC Olomouc 1:2 (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Utkání začalo hosty škoem, protože Litvínov se prosadil již po jedné minutě a jedné sekundě, kdy Liam Kirk doklepl nahození Maštalířského, a domácí se ujali vedení 1:0. Olomouc se oklepala v polovině první třetiny, a snaha byla brzy korunována vyrovnávajícím gólem – Musilův pas zpoza branky zachytil Jakub Orsava a nedal Zajíčkovi šanci – 1:1. Litvínov podruhé prostřelil Sedláčka v samém závěru třetiny, video ale potvrdilo, že gólu bylo dosaženo až po siréně, a neplatil.

Nešťastný okamžik přineslo úvodní vhazování druhé třetiny, kdy hráčská hůl trefila do obličeje rozhodčího Hribíka, který musel být ošetřen. Vyrovnané utkání nabídlo vcelku pohledný hokej, ale minimum vyložených šancí. O tu nejpozoruhodnější se v polovině druhé části hry postaral domácí Zile, který nastřelil tyč.

Třetí třetina přinesla tlak domácích, kteří potřebovali před domácím publikem urvat všechny body, Sedláček ale hosty držel. Tři minuty před koncem se naráz zjevil před Zajíčkem Plášek v možná největší šanci celé třetí třetiny, domácí gólman ale puk za svá záda nepustil. Základní hrací doba tak vítěze klání neurčila.

Z prodloužení ale uteklo pouhých pětadvacet sekund, když Jan Bambula objel Zajíčkovu branku, zakončil u bližší tyče a zajistil tak hostům dva body z litvínovského ledu.

Branky a nahrávky: 2. Kirk (Maštalířský, Abdul) – 15. Orsava (P. Musil, Káňa), 61. Bambula (Ondrušek)

HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Demel (A), Baránek, Baláž, Zile, Šalda, Czuczman, Kočí – Koblasa, D. Kaše (C), Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Urban, Gut, Kudrna (A) – Havelka, Jícha, Zygmunt.
Trenér: Karel Mlejnek

HC Olomouc: Sedláček (Čerbák) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Káňa, P. Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš