Radního Záchu (ODS) zřejmě během pondělní razie zadržela zásahovka, jde o zakázky v dopravě

Na krajském úřadu v Olomouci a v Přerově zasahují od rána kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Přestože je policie na informace zatím skoupá, má údajně jít o dopravní zakázky, a detektivové také prohledávají přerovskou kancelář krajského radního Michala Záchy, který má na starosti právě dopravu. Podle nepotvrzených informací měl být již zadržen.

Investice do dopravních staveb má být předmětem zájmu detektivů z Národní centrály proti organizovanému zločinu, kteří od pondělního rána zasahují v Olomouci a v Přerově. Policisté se zaměřili na krajského náměstka pro dopravu Michala Záchu, a prohledávají i jeho přerovskou kancelář. Zácha je také v Přerově radním, policejní razie by se neměla týkat města Přerova, nýbrž pouze krajských zakázek.

„Mohu sdělit, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Olomouci,“ uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Současně s šetřením v budově kraje a na přerovské radnici probíhají také domovní prohlídky.

Zadržení Záchy? Oficiální potvrzení ještě není

Informace o případných zadržených nebyla k pondělnímu poledni oficiálně k dispozici, podle kuloárních zdrojů ale měl být Zácha již zadržen. Radní nebere mobilní telefon. „Mohu sdělit, že náš útvar provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Olomouci,“ uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Miroslav Hladiš