Plichta v Jablonci, vše důležité se stalo v osmnácti minutách. Sigma veze domů bod

Jablonec se rozešel s olomouckou Sigmou v utkání 14. kola smírně. Všechno důležité se odehrálo v úvodních osmnácti minutách, domácí poslal do vedení Štěpánek, za Olomouc vyrovnával Juliš. Zbytek zápasu už jablonecký stadión gól neviděl a oba týmy se rozešly smírně.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Domácí šli překvapivě do vedení už v páté minutě – na konci skvěle rozehrané a brankáře Digaňou asi i podceněné standardní situace byl David Štěpánek, a Jablonec šel rychle do vedení 1:0. Sigma vrhla všechny síly do útoku a v jeenácté minutě si vypracovala velmi zajímavou šanci, kdy se po přímém kopu Zorvana ocitl před prázdnou bránou Ventúra, ale bohužel pro hosty zaváhal. Z dálky to zkoušel Juliš, k vyrovnání ale vedla až osmnáctá minuta, kdy po Zorvanově přihrávce překonal Hanuše Lukáš Juliš – 1:1. Olomouc byla jednoznačně lepší, do brejku se dostal Navrátil, do poločasu už ale další branka nepadla a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Domácí museli do druhé půle vystřídat zraněného Polidara, zápas se ale navzdory zábavnému prvnímu poločasu ponořil do šedi nedotažených šancí a nepřesných nákopů. Zničeho nic se dostal do vynikající střelecké pozice Vodháněl, Hanuš ale jeho pokus bravurně zlikvidoval, a to bylo na dlouho všechno, co nezáživná druhá půle nabídla. Největší příležitost si však hosté vypracovali až těsně před závěrečným hvizdem, kdy Zorvan sice už překonal Hanuše, ale na brankové čáře obětavě zachránil jabloneckým bod jeden z obránců. Utkání tak skončilo remízou.

Branky: 5. Štěpánek – 18. L. Juliš (Zorvan)

FK Jablonec: Hanuš – Tekijaški, Martinec, Hurtado – Štěpánek, Houska (69. F. Souček), Kratochvíl (C), Polidar (46. Krulich) – Alégué (82. Pleštil), Chramosta (69. Jovović), Čanturišvili.

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Vraštil, Pokorný, Zmrzlý – Ventúra, Breite (C) – Vodháněl (77. Fortelný), Zorvan, Navrátil (77. Sláma) – L. Juliš (86. Zifčák).

Miroslav Hladiš