Olomouc podlehla doma Spartě, dvěma trefami se blýskl Chlapík

Kohouti uvítali na svém hřišti po reprezentační pauze pražskou Spartu, a od počátku tahali v zápase za kratší konec. Ve třetí třetině sice vykřesal naději snížením na rozdíl jedné branky Jakub Navrátil, následná hra bez brankáře ale vedla ke třetímu gólu hostí a ti tak odvážejí z Olomouce všechny body.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Olomoučtí hokejisté přivítali na svém ledě po reprezentační pauze pražskou Spartu, a první třetinu se spíš probránili. Řepík nastřelil tyč, potom domácí obrana zapomněla na Joshua Wesley Kestnera, kterého ale naštěstí vychytal Konrád. Olomouc se do prvnívážnější šance dostala až těsně před první přestávkou.

Začátek druhé třetiny pak konečně přinesl branku, kdy najíždějící Filip Chlapík nadvakrát propasíroval puk za brankovou čáru a hosté vedli 0:1. Domácí se osmělili, zahrozili Navrátil nebo Orsava, nebezpečně pálil Sirota, Olomouc se ale vyrovnání nedočkala.

Třetí třetina nejprve přinesla sparťanské přečíslení tři na jednoho, které neproměnil Lajunen, a sedm minut před koncem poslal Spatu do dvougólového vedení Josh Kestner, jehož střela o tyčku skončila za Konrádem – 0:2. Mora se přeci jen dočkala snížení zásluhou Jakuba Navrátila, risk se šesti bruslaři ale Olomouci v závěru nevyšel a potřetí inkasovala, znovu z hole Filipa Chlapíka.

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Švrček, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Macuh, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Chlapík, Sobotka (A), Řepík (C) – Forman, Horák, P. Kousal (A) – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Konečný.
Trenér: Pavel Gross