Není to dobré! Olomouc vysoko podlehla Třinci, hosté se nedostali vůbec k ničemu

Do branky se vrátil Braňo Konrád, v sestavě se objevili i Lukášové Klimek s Kucserou místo Lukáše Nahodila a Jakuba Orsavy, nepomohlo ale nic. Třinec byl v utkání jednoznačně lepší a Olomouc si tak připisuje v aktuální sezóně další porážku.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Domácí nemuseli na první gól čekat ani dvě minuty – Konráda obral za brankou o puk Hrehorčák a Adam Polášek stál správně před prázdnou bránou – 1:0. Třinec byl jednoznačně lepší a v osmé minutě zvyšoval Libor Hudáček dorážkou Smithovy střely na 2:0. V obrovských šancích se ocitli ještě Voženílek a Nestrašil, na druhé straně neproměnil přečíslení dva na jednoho olomoucký Musil.

Druhou třetinu začala Olomouc o něco lépe, góly ale stříleli opět domácí – Marek Daňo zvyšoval na 3:0, krátce po něm vyškolil Konráda Miloš Roman a průběžný stav 4:0 začal Olomouci hrozit debalkem. Domácí mezitím roztáčeli před Konrádem akci za akcí, před koncem druhé třetiny měl pátý gól na hokejce Růžička, hostující gólman se ale tentokrát zaskvěl.

Rozdíl v kvalitě byl vidět ve třetí třetině a obraz hry se příliš nezměnil. Dvakrát pálil Hudáček, do obrovské šance se dostal Daňo, a Olomouc se dostávala ze sevření jen velmi obtížně. Naopak popáté udeřilo a zásluhou Libora Hudáčka puk doklouzal do Konrádovy branky – 5:0. Olomouc dostala v závěru zápasu k dispozici dvě přesilovky, ale demoralizovaný tým je nevyužil a v podstatě si ani nevytvořil šance.

Branky a nahrávky: 2. Polášek (Hrehorčák, Vrána), 8. Hudáček (Smith, Marinčin), 33. Daňo (Hudáček, M. Roman), 35. M. Roman (Hrehorčák, Vrána), 52. Hudáček (Nestrašil, Daňo)

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
Trenér: Zdeněk Moták

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Mareš, Švrček, Rutar – P. Musil, Macuh, Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Kusko, Plášek ml. – Kucsera, Anděl, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš