Přesvědčivé vítězství nad Mladou Boleslaví, Sigma si spravila po Baníku chuť

Sigma napravila domácí zaváhání z minulého kola a poradila si na Andrově stadionu s Mladou Bleslaví jednoznačně 3:0. O branky se podělili Juraj Chvátal, Ondřej Zmrzlý, Jakub Pokorný a Vít Beneš.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Hanáci byli v úvodu aktivnějším týmem, první výraznější šance si ale po dvaceti minutách hry vytvořili hosté. Nejprve musel Digaňa vyrazit Kušejův pokus, z následného rohu znovu zahrozil stejný hráč. V sedmadvacáté minutě šla ale do vedení domácí Olomouc, Juraj Chvátal pronikl s míčem až do vápna a nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 1:0. Hlavou mohl o pět minut později vyrovnat Pulkrab, vzápětí měl velkou šanci Matějovský, Sigma ale neinkasovala.

Druhá půle pak již byla zcela v režii domácích. Na 2:0 zvýšil hlavou Ondřej Zmrzlý, krátce po něm pak přidal gól na 3:0 opět hlavou Jakub Pokorný, a bylo pozápase. Hosté se snažili reagovat střídáním, čtvrtou branku ale mohl přidat Fortelný. Přesto se ještě ochozy čtvrtého gólu dočkaly, osmaosmdesátá minuta přinesla střelu nabíhajícího Víta Beneše s Olomouc tak doma porazila Mladou Boleslav 4:0.

Branky: 27. Chvátal, 63. Zmrzlý (Zorvan), 66. Pokorný (Beneš), 89. Beneš (Pospíšil)

Karty:  ŽK: 69. Fortelný (OLO) – 38. Karafiát (MBL), 68. Suchý (MBL) , ČK 72. Karafiát (MBL)

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Beneš, Pokorný, Zmrzlý – Ventúra, Breite (C) (84. Israel) – Navrátil (76. Pospíšil), Zorvan (84. Spáčil), Sláma (60. Fortelný) – Zifčák (76. Fiala).
Trenér: Jílek

FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský (C) (69. Mašek), Kubista (46. Sakala), Kušej, D. Mareček (46. Ladra) – Solomon (61. Jawo), Pulkrab (73. Poulolo).
Trenér: Kulič

Miroslav Hladiš