Olomoucký kraj navštíví prezident. Stejně jako Zeman, i Pavel navštíví Vápennou

Prezident republiky Petr Pavel společně s manželkou Evou Pavlovou navštíví ve dnech 30. – 31. října 2023 Olomoucký kraj. V plánu má návštěvu olomoucké Univerzity, návštěvu ruční papírny ve Velkých Losinách, nebo setkání s žáky základní školy ve Vápenné.

Prezidenti si oblíbili obec Vápenná. Miloš Zeman navštívil tehdy čerstvou vesnici roku v roce 2017, o šest let později míří tamtéž i nová hlava státu. Žáci vápenské základní školy se dočkají v úterý 31. října, druhý den Pavlovy návštěvy kraje.

Program prezidenta: Univerzita i ruční papírna

Prezident Pavel s chotí přijede na Olomoucko v pondělí 30. října a nejprve zamíří na Filozofickou fakultu Univerzitu Palackého, kde absolvuje setkání s vedením fakulty a od 9 hodin přibližně hodinovou debatu se studenty. Následovat bude přesun do budovy vedení Olomouckého kraje.

Eva Pavlová se táýž den zúčastní Otevření Centra pro řešení konfliktů a mediaci na olomoucké Právnické fakultě, odpoledne pak zamíři na Jesenicko, kde ji čeká setkání s patrioty a debata v Javorníku.

Druhý den návštěvy má pak prezidentský pár v plánu návštěvu areálu továrny firmy WOOX a debatu se žáky základní školy ve Vápenné, oběd se starosty Jesenicka a Šumperska, návštěvu ruční papírny ve Velkých Losinách, a po opětovném přesunu zpět do Olomouce debatu s příslušníky Velitelství pozemních sil Armády ČR.

Vlastimil Blaťák