Olomouc padla v Liberci. Tým má jen 20 vstřelených branek, nejméně v lize. Budíček!

Souboj dvou tabulkových sousedů, jimž se v dosavadním ročníku příliš nedaří, nabídla pondělní extraligová dohrávka v Liberci. Dlouho vyrovnaný zápas se rozhodl v poslední třetině, které jednoznačně dominovali domácí Bílí Tygři. Olomouc tak veze z Liberce porážku 4:1.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Liberec s Galvasem v sestavě se do první vážné šance dostal hned ve druhé minutě, a hned z toho byl gól – Adam Najman střelou zápěstím překvapil Sedláčka a domácí vedli 1:0. Hned vzápětí mohl zvýšit Peréz, gólman hostí byl ale tentokrát na místě. Olomouc se v průběhu třetiny z úvodního šoku oklepala, vyrovnání ale do první sirény ještě nepřišlo.

Hosté se dočkali hned v úvodu druhé části hry, přesným střelcem byl Jan Bambula – střelou z otočky překonal Krále a začínalo se znovu – 1:1. Kohouty mohl poslat do vedení Macuh, Olomouc postupně převzala iniciativu a během druhé části hry domácí tým přestřílela. Bambula napálil tyč, závěrečné dvě minuty ale přinesly v rychlém sledu celou řadu libereckých šancí, naštěstí pro hosty bez využití.

Poslední třetinu sice Mora zahájila přesilovkou a dobrou šancí Kunce, byli to ale domácí, kdo překlopil vývoj zápasu na svou stranu – Oscar Flynn využil Najmanovu nahrávku a poslal tygry do vedení 2:1. Hosté vzápětí zasypali Krále střelami, ten ale odolával. Liberec naopak navýšil svůj náskok – Flynn uvolnil Michala Ivana a ten nekompromisně pod víko zvýšil liberecký náskok na 3:1. Olomouc to zkusila bez gólmana už tři a půl minuty před koncem, místo snížení ale rychle inkasovala do prázdné – Jakub Rychlovský se nemýlil, 4:1.

Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Rychlovský, Hawryluk), 47. Flynn (A. Najman), 55. Ivan (Flynn), 59. Rychlovský (Derner) – 21. Bambula (Řezníček)

Bílí Tygři Liberec: D. Král (Hrenák) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, J. Dvořák, Knot, Derner – Flynn, Filippi (C), Faško-Rudáš – Pérez, Bulíř (A), Hawryluk – Rychlovský, A. Najman, Klíma – Vlach (A), Šír, Pekař.
Trenér: Filip Pešán

HC Olomouc: Sedláček (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Rašner – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, P. Musil – Klimek, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš