Olomouc padla na Kladně a padá tabulkou, už je dvanáctá

Druhou čtvrtinu letošního extraligového programu zahájili Kohouti na ledě Kladna. Pro oba týmy šlo o velmi důležitý zápas o šest bodů, které nakonec patří domácím.

Rytíři Kladno – HC Olomouc 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Kladno mělo rychlý vstup do utkání a už v páté minutě byl Konrád překonán – Jiří Ticháček dostal krásnou přihrávku od Klepiše do jízdy a domácí vedli 1:0. Olomouc několikrát Brízgalu ohrozila, o nebezpečné pokusy ale nešlo. Na druhé straně pálil Procházka, Olomouc si pak zkomplikovala život při vyloučení Řezníčka, Kladno ale početní výhodu nevyužilo a Konrád perfektně vychytal Ticháčka. Těsně před koncem třetiny se nechal vyloučit ještě Orsava, gól ale do sirény nepadl.

Ve druhé třetině se přesilovky konečně dočkali i hosté, a využili ji rychle – Jakub Orsava našel odražený kotouč, konečně využil přesilovku a vrátil Olomouc do zápasu – 1:1. Další gól musel přidat Káňa, Brízgala si ale s jeho střelou poradil. Na druhé straně zazlobil dvakrát Melka, těsně před koncem třetiny pak Konrád vychytal Sideroffa.

Druhou přesilovku v zápase dostali Kohouti v úvodu poslední části hry při vyloučení Dotchnina, tentokrát ji ale nevyužili. Konráda znovu prověřil Ticháček, a při vyloučení Rutara se Kladno znovu dostalo do vedení – Konráda propálil Tralmaks a Kladno vedlo 2:1. Vyrovnal mohl navrátilec Plášek, povedlo se to ale Michalu Kuncovi, který zužitkoval Knotkovu přihrávku zpoza branky – 2:2. Kohouti se ale dlouho neradovali – Deven Sideroff trefil přesně pod horní tyčku a vrátil Kladnu vedení 3:2. Mora zkusila poslední půlminutu bez brankáře, potřetí už ale vyrovnat nedokázala a padá tabulkou až na dvanácté místo.

Branky a nahrávky: 6. Ticháček (Klepiš, M. Procházka), 50. Tralmaks (Ticháček), 56. Sideroff (Ticháček, Tralmaks) – 25. Orsava (Knotek, Káňa), 55. Kunc (Knotek, Ondrušek)

Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Strnad (A), Babka, Jarůšek – M. Procházka, Melka, Smoleňák (C).

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Macuh, Navrátil – Kusko, P. Musil, Kucsera.

Miroslav Hladiš