Na státní svátek republiky 28. října připadne zatmění Měsíce. Co říká astrologie?

Na státní svátek 28. října nastane částečné zatmění Měsíce, které spatříme v celém průběhu. Úkaz lze pozorovat pouhým okem i dalekohledem, kdy v maximální fázi uvidíme ztemnělý spodní okraj Měsíce. Co říkají o tomto datu astrologové?

„Během tohoto zatmění na sobotní státní svátek nepřijdeme o žádnou část scénáře úkazu. Počáteční polostínová fáze bude patrná až déle jak 3 a půl hodiny po východu Měsíce. Tehdy najdeme z levého spodního okraje potemnělý úplněk asi 36° vysoko nad jihovýchodním obzorem v souhvězdí Berana. Částečné zatmění pak potrvá 1 hodinu 17 minut a Měsíc při ní vstoupí svým jižním okrajem skoro 13 % svého průměru. Poměrně nedaleko – asi 6° východně od Měsíce najdeme jasnou planetu Jupiter, se kterou pak bude náš přirozený souputník v konjunkci časně ráno dalšího dne. Nad jiho-jihozápadem při zatmění upoutá pozornost planeta Saturn,“ říká web České astronomické společnosti. Co na to astrologové?

Do úplňku je nutné vyřešit všechny závazky, říká astroložka

„Úplněk uzavře situace na téma majetku, který se týká dalších osob, nebo institucí. Někteří řeší sexualitu, mimo partnerský vztah, nebo téma potomků. Do úplňku je nutné vyřešit veškeré závazky. Očekávejte zvýšenou komunikaci, telefonování a cestování. Zatmění přináší nečekané změny a nové začátky,“ říká astroložka Daniela Hannah.

Zatmění Měsíce může způsobovat nedostatek soudnosti nebo duchovní opilost, přináší ale i nebezpečí prosazení nových myšlenek a činů, které vzhledem k nedostatku světla (absenci Luny) mohou být nerealistické až nebezpečné. Může nastat vše, co se děje při úplňku: pokud stále z větší části podléháme svým nevědomým pohnutkám a emocím, ale při pročištěnějším vědomí nebo při vědomé práci dochází k vyplavování tmy z podvědomí; můžeme při něm zahlédnout svá nejhlubší a nejtemnější místa. Může to být velmi úspěšný okamžik konfrontace se sebou samotnými. Čím vědomější, otevřenější a upřímnější položení se s důvěrou do náruče Kosmu a přicházející vlny energie, tím bude naše mysl pročištěnější a práce úspěšná.

Miroslav Hladiš