Mora má první bod zvenku, zápas na Kometě ale rozhodly olomoucké fauly v prodloužení

První bodový zisk z venkovních kluzišť v sezóně, ale také obrovské zklamání. Olomouc v Brně vedla, zápas ale dospěl do prodloužení, ve kterém se nakonec radovali domácí poté, co využili přesilovku po vyloučení Ondruška.

HC Kometa Brno – HC Olomouc  3:2 p.p. (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Hanáci zahájili další pokus o první venkovní body poměrně vlažně. Hřišti vládli domácí, a veškeré pokusy ohrozit Furcha byly spíše propagačního rázu. V polovině třetiny dostala Mora příležitost přesilové hry při vyloučení Hollanda, ani to jí ale nepomohlo trvaleji se usadit v útočném pásmu a naopak mohla inkasovat z hole Jakuba Fleka. Zaujal Macuhův volej, Furchův beton byl ale včas na místě. S postupujícím časem se Kohouti dostávali více do hry, do velké šance se dostal Navrátil, ale gól v první třetině Rondo nevidělo.

Druhá třetina přinesla olomoucký tlak, pálil Aaron Chmielewski, Kometa ale brzy vyrovnala hru, a zápas začal diváky bavit. Děvětadvacátá minuta přinesla samostatný únik Fleka, který byl faulován, a Brno dostalo poprvé v zápase možnost přesilové hry. Ve vlastním oslabení se před Furcha dostal Knotek, netrefil ale přesně. Skóre otevřel v sedmatřicáté minutě utkání Adam Zbořil, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Konrádem – 1:0. Vyrování na sebe ovšem nenechalo dlouho čekat – Olomouc vytěžila vyrovnánjí z akce, v té době ojedinělé, kdy Anděl našel přesně Lukáše Kucseru, který z voleje propálil Furcha – 1:1.

Utkání, plné nepřesností, dlouho směřovalo ke spravdelivé remíze. Brnu mohl vrátit vedení Moses, uhodilo ale do domácí klece: nehlídaný Michal Kunc zamířil přesně k tyči a Olomouc vedla 1:2. Komplikace přinesla třiapadesátá minuta, kdy musela jít Olomouc kvůli nešťastnému vyhození Siroty přes mantinel do tří – a dvojnásobnou početní výhodu Brňané využili, Daniel Gazda z voleje vyrovnal – 2:2. Utkání tak dospělo do prodloužení.

To přineslo hned na začátku své druhé minuty háček Macuha na brněnského Pospíšila, po němž rozhodčí nařídil trestné střílení, a Kristián Pospíšil byl proti Konrádovi úspěšný – situace se nicméně dlouho zkoumala na videu, hlavní rozhodčí nakonec rozpažil, a branku neuznal! Vzápětí ale obdržel dvě minuty za faul Ondrušek a tentokrát se už Kometa radovala právoplatně – Jan Ščotka propálil Konráda a dva body tak zůstaly v Brně.

Branky a nahrávky: 37. Zbořil (Ďaloga, Kohout), 54. Gazda (Holík, Moses), 64. Ščotka (Flek) – 39. Kucsera (Anděl, Sirota), 49. Kunc (Anděl, Kucsera)

HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík (A), Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Zembol, Jenyš.

HC Olomouc: Konrád (Frgál) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Černý – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Chmielewski, Macuh, Klimek – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Anděl, Kucsera.
Trenér: Tomajko

Miroslav Hladiš