Jediný bod z Vítkovic. Olomoucké hokejisty sráží příliš mnoho nezvládnutých oslabení

Dvanácté Vítkovice a desátá Olomouc se utkaly v sedmém extraligovém kole, a oba týmy potřebovaly bodovat, což se jim také podařilo. Olomouc v zápase vedla už o dvě branky, domácím se ale podařilo v přesilovkách vyrovnat a v prodloužení překlopit utkání na svou stranu.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 4:3 p.p. (0:0, 1:2, 2:1 – 1:0)

Vítkovice vstoupily do zápasu lépe, z převahy ale v první třetině vytěžit branku nedokázaly. Sedláček v olomoucké brance předváděl jistý výkon a překonán byl pouze po střele Kaluse, kterou ale zastavila tyč.

Skóre otevřel v devětadvacáté minutě domácí Petr Chlán, který využil přesilovku – 1:0. Olomouci se ale podařilo ještě ve druhé části hry vývoj utkání otočit. Nejprve pohotově dorazil volný puk do sítě Jakub Navrátil, poté dostal Kohouty do vedení Matouš Menšík, a rázem to bylo 1:2.

Hned zkraje třetí třetiny přidal třetí branku hostů Rok Macuh, a o osudu moravského derby se zdálo být rozhodnuto. Chyba lávky! Domácí trenéři zariskovali, už jedenáct minut před koncem si vzali po vyloučení Musila oddechový čas, odvolali brankáře, a odměnou jim byla snižující branka Robertse Bukartse na 2:3, který dvojnásobnou přesilovku využil. Diskuse po vstřelené brance stály zápas obránce Švrčka, který si vykoledoval trest 5 minut olus do konce, a vítkovická přesilovka tedy pokračovala. Využil ji druhým gólemv utkání Petr Chlán a zápas muselo rozhodnout prodloužení.

V něm byli šťastnější domácí, Roberts Bukarts bleskově využil chviličky, kdy Sedláček neviděl na puk, a dva body z důležitého zápasu tak zůstaly v Ostravě.

Branky a nahrávky: 29. Chlán (Percy, Lakatoš), 50. Bukarts (Percy, Lakatoš), 54. Chlán (Raskob, Mueller), 63. Bukarts (Percy) – 36. Navrátil (Macuh, Ondrušek), 37. Menšík (Rašner, Anděl), 45. Macuh (Chmielewski, Klimek)

HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese, Stehlík – Bukarts, Chlán, Mueller (A) – Fridrich, Krieger, Lakatoš (C) – Káňa, Claireaux, Kalus – Dej (A), Kotala, Lednický.
Trenér: Miloš Holaň

HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Ondrušek (C), Černý, Švrček, Škůrek, Rašner, Sirota, Řezníček – Kusko, P. Musil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Navrátil – Chmielewski, Macuh, Klimek – Anděl, Menšík, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš