Hradec zvítězil v Olomouci po nájezdech, Kohouty trápí bídná koncovka

Desáté extraligové kolo postavilo proti sobě Olomouc a Hradec Králové. Vyrovnané utkání s množstvím šancí na obou stranách skončilo po prodloužení remízou, samostatné nájezdy pak lépe zvládli hosté. Olomouc dlouhodobě nedává góly, a nadále i padá tabulkou.

HC Olomouc – Mountfield HK 1:2 (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1 s.n.)

Neuplynula ani minuta, a Olomouc dostala po faulu na Bambulu možnost trestného střílení. Orsavův nájezd byl potom dlouho předmětem videozkoumání, gól ale nakonec podle verdiktu rozhodčích nepadl. Skóre utkání otevřel v desáté minutě Oliver Okuliar, jehož forhendová klička skončila za roztaženým Konrádem – 0:1. Druhou branku mohl přidal v závěru třetiny exolomoucký Jergl, Konrád ale situaci ustál.

Ve druhé části domácí přidali, a výsledkem byl vyrovnávací gól – závar před brankou vyřešil Rok Macuh nejlépe jak mohl – 1:1. Hrál se atraktivní hokej s množstvím šancí na obou stranách, na branky chudé utkání, jemuž kralovali oba gólmani, však zůstávalo vyrovnané.

Podobný obrázek hry nabídla i poslední třetina, domácí tým několikrát uchránily od pohromy Konrádovy betony. Podruhé v utkání se mohli prosadil Okuliar i Macuh, třetí třetina ale žádnou branku nepřinesla a zápas dospěl do prodloužení.

Nervózní prodloužení přineslo obrovskou šanci Jergla, branku však nikoli, a pokračovalo se tedy v nájezdech. Ten rozhodující proměnil Jeremie Blain, a Olomouc tak ze zápasu s Hradcem vybojovala pouze bod.

Branky a nahrávky: 34. Macuh (Rašner) – 10. Okuliar, rozhodující nájezd Blain

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Černý, Švrček, Rašner – Bambula, Knotek (A), Navrátil – P. Musil, Macuh, Chmielewski – Orsava, Nahodil (A), Kusko – Kucsera, Anděl, Kunc.

Trenér: Jan Tomajko

Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, Pavelka, Gaspar – Šťastný, Zachar, R. Pavlík – Jasper, Tamáši, Okuliar – Jergl (A), Lalancette, Perret – Eberle (C), Pilař, A. Novotný.
Trenér: Tomáš Martinec

Miroslav Hladiš