Devadesát minut dobývala Sigma branku Zlína, marně. Utkání skončilo bez branek

Třinácté ligové kolo nabídlo na Andrově stadionu souboj čtvrté Sigmy s trápícím se Zlínem. Utkání ale nabídlo obrázek trápící se Sigmy, která byla sice po většinu času aktivnějším týmem, na zlínskou obranu ale nedokázala vymyslet vůbec nic. Utkání tak skončilo bez branek.

SK Sigma Olomouc – FC Zlín 0:0 (0:0)

Zlín přijel po výprasku od Boleslavi a změně na postu trenéra do Olomouce se velmi pozornou a kompaktní obranou, se kterou si Olomouc nevěděla rady. První půle nabídla nezáživný a statický fotbal, v devatenácté minutě sice zaujal centr Zmrzlého na Beneše a zákrok Dostála a na druhé straně tyč Vukadinoviče, jinak toho ale k vidění mnoho nebylo. Olomouc držela míč, nevěděla ale, co s ním, a pokusy ofenzívy končily na zlínských zadácích. Až poslední tři čtyři minuty první půle pak nabídly poloprázdným tribunám tlak Sigmy, Fortelný ani Navrátil ale svoje šance neproměnili.

Po změně stran nastřelila tyč i olomoucká Sigma, pálil Zorvan, a divkákům se tak ukázalo aktivnější a útočnější mužstvo, které ale neproměňovalo svoje šance; neuspěli Chvátal, a po něm ani Juliš. Šedesátá čtvrtá minuta ale přinesla faul na Fortelného a následné standardky se ujal Filip Zorvan, míč však poslal vysoko nad bránu. Setrvalé dobývání zlínské branky se postupně měnilo v křeč, naopak mohli skórovat hosté z rychlého brejku v nastaveném čase.

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Beneš, Pokorný, Zmrzlý – Ventúra (66. Pospíšil), Breite (C) – Navrátil (66. Sláma), Fortelný (66. Zifčák), Zorvan – L. Juliš.
Trenér: Jílek

FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Čelůstka (59. Reiter), Černín, Didiba – González (59. Bužek), Janetzký – Fantiš (C) (85. Y. Dramé), Tkáč (72. Slončík), Bartošák – Vukadinović (85. F. Žák).
Trenér: Červenka

Miroslav Hladiš