Cenné vítězství nad Litvínovem se nerodilo lehce, Bambula rozhodl osm minut před koncem

Třinácté extraligové kolo zavedlo na led trápící se Olomouce druhý Litvínov. Na branky chudé utkání ale diváky bavilo, i jestli poslední vzájemné utkání skončilo výsledkem 1:8 pro Vervu, a dnes padly pouze tři góly – na olomouckém ledě se dnes odehrával jiný zápas.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Litvínov přijel do Olomouce jako favorit, a hosté Olomouci od prvních minut zatápěli. V polovině třetiny se do nadějného brejku pustil Rok Macuh, Zajíček byl ale připraven. Olomouc nicméně postupně převzala iniciativu, znovu hrozil aktivní Macuh, po Musilově přihrávce tvrdě pálil Řezníček, ale Zajíček v litvínovské kleci odolával dál. Šance ale měli i hosté, Jurčíka však perfektně vychytal Konrád. První třetina tak skončila bez branek.

Druhá třetina přinesla oboustranně útočný hokej, Olomouc ještě dobře ubránila přesilovku hostí při vyloučení Řezníčka, bezprostředně po ní už šli ale hosté do vedení – na konci krásné akce byl Ondřej Jurčík a Chemici vedli 0:1. Vyrovnání přišlo naštěstí pro domácí brzy – přečíslení dva na jednoho využil Jakub Navrátil a srovnal stav skóre na 1:1.

Opatrná třetí třetina, v níž ani jeden tým hlavně nechtěl chybovat, přinesla Olomouci konečně přesilovku, ta ji ale ani tentokrát nevyužila a prodloužila nelichotivou sérii svých nevyužitých početních výhod. Osm minut před koncem pak naráz udeřilo, Sirota nahrál zpza brány Bambulovi a ten nezaváhal – 2:1! Pár vteřin na to zazvonila za Zajíčkem po Andělově ráně tyč, hosté ale zápas nevzdali – od modré pálil Kaše, a úplný závěr Olomouci zkomplikovalo oslabení při vyloučení Kunce. Čtyři olomoučtí bruslaři proti šesti litvínovským už ale utkání ubránili, a Mora tak bere mimořádně cennou výhru.

Branky a nahrávky: 34. Navrátil (Macuh), 53. Bambula (Sirota) – 30. Jurčík (Zile, Válek)

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Anděl, Macuh, Navrátil – Klimek, P. Musil, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.
Trenér: Karel Mlejnek

Miroslav Hladiš