Mora konečně na bodech, zápas s Plzní vzrušilo nebezpečné sražení Macuha

Osmé extraligové kolo určilo olomouckým hokejistům na páteční večer za soupeře Plzeň, a Olomouc potřebovala po delší době bodovat. Zápas se Západočechy nakonec zvládla, vyhecovaná třetí třetina už korekci výsledku nepřinesla.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

První třetina nabídla oboustranně útočný hokej, avšak bez vyložených šancí. Skóre otevřeli hosté při vyloučení Macuha, Kryštof Hrabík tečoval Zámorského střelu a Plzeň vedla 0:1. Vedení hostům dlouho nevydrželo a Mora hned vzápětí dvěma slepenými góly obrátila vývoj skóre na svou stranu – nejprve Dalibor Řezníček ranou od modré překonal Hlavaje a vyrovnal na 1:1, krátce po něm pak Michal Kunc ujel hostující obraně a Olomouc rázem vedla 2:1.

Hned zkraje druhé třetiny se v olomouckém dresu poprvé trefil Aaron Chmielewski a Olomouc vedla už o dvě branky – 3:1. Čtvrtý gól mohl přidat osamocený Knotek, Plzeň ale ještě dokázala zápas zdramatizovat a chvilku před druhou sirénou snížil na rozdíl jediného gólu Tomáš Mertl, který šikovně rozazil Malákovu střelu – 3:2.

Třetí třetina přinesla postupný plzeňský tlak, jenže platonický a hostující hráči dlouho nebyli schopni si vyprodukovat větší šanci. Na ledě se začalo přiostřovat a nelibost domácích tribun vzbudilo tvrdé dohrání Macuha, který se dlouho nezvedal z ledu. Hosté to v závěru zkusili s šesti bruslaři bez gólmana, nedokázali ale vyprodukovat nebezpečný střelecký pokus.

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) – 14. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák, Holešinský)

HC Olomouc: Konrád (Postava) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, Černý – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Klimek, Macuh, Chmielewski – Orsava, P. Musil (A), Kusko – Kucsera, Menšík, Kunc.
Trenér: Jan Tomajko.

HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Houdek, Piskáček (A), Malák – Matýs, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Lev (A), Hrabík – Rekonen, Adam, Pour – Indrák, Jansa, Straka.
Trenér: Petr Kořínek.

Miroslav Hladiš