Všechny góly v první půli, Olomouc si smlsla na Budějovicích a drží třetí flek

Osmé ligové kolo nabídlo souboj o záchranu hrajících Českých Budějovic a domácí Olomouce, která měla za cíl udržet si třetí místo v tabulce. Domácí začali zakřiknutě a museli otáčet zápas, stihli to ale ještě během první půle. Ta druhá už branku nenabídla a Sigma si vítězství jen pohlídala.

SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1)

Sigma začala utkání profesorsky vlažně, Budějovice předváděly v úvodních minutách kompaktní a takticky velmi dobrý fotbal, a po debatenácti minutách šly zaslouženě do vedení – míč ztratil Vodháněl a rychlý brejk hostí z levé strany skončil na kopačce Jiřího Skaláka, který míč uklidil k pravé tyči Macíkovy branky – 0:1. Sigmu inkasovaný gól probudil, zlepšila pohyb i agresivitu, a vyrovnání se dočkala ve 33. minutě – nekrtytý Lukáš Juliš se nemýlil a vyrovnal na 1:1. Ještě do poločasu pak dokázala Olomouc strhnout vedení na svou stranu, a to zásluhou Jana Navrátila, který tečoval Breiteho střelu – 2:1.

Diváci na tribunách se museli ptát, proč nehraje trvale v základu Filip Zorvan, jehož pohyb na hřišti přinesl Olomouci výrazné oživení. Začátek druhého poločasu přinesl zajímavou střelu Jana Vodháněla, kterou ale bravurně zlikvidoval Martin Janáček v bráně hostí. Olomouc ale ve druhé půli začala sázet více na obranu; z úhlu nebezpečně pálil Adediran, a především zlobil budějovický tvůrce hry Skalák. Ten vážně zahrozil devět minut před koncem, Macík se ale zvládl přemístit. Tlak hostí se závěrečnými minutami sílil, tříminutové nastavení ale přineslo pouze šanci na třetí gól Sigmy, Denis Ventúra ale trefil jen hostujícího brankáře.

Branky: 33. L. Juliš (Breite), 41. Navrátil (Breite) – 20. Skalák (Alli)

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Breite (C) (83. Kramář) – Vodháněl (90+1. Zifčák), Pospíšil, Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Israel) – L. Juliš (90+1. Fortelný).
Trenér: Václav Jílek

SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), L. Havel (C), Králik, Trummer – Hubínek (39. P. Hellebrand), Čermák – Šigut (85. Suchan), Skalák (85. V. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc).
Trenér: Marek Nikl

Miroslav Hladiš