Šílená třetí třetina, Olomouc nakonec zvládla přestřelku s Karlovými Vary

Třetí extraligové kolo nabídlo v Olomouci souboj domácích s Karlovými Vary. Nudný začátek zápasu se s postupujícím časem přelil v nečekanou přetahovanou o výsledek v poslední části hry. Úspěšnější nakonec bylo domácí hokejisté a beru ze zápasu všechny body.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Olomouc přivítala na svém ledě loňského osmifinálového soupeře a do zápasu vstoupila velmi aktivně. První větší šanci měl Kusko, Frodl si ale s jeho dorážkou poradil. Domácí dostali k dispozici dvě přesilovky, nezužitkovali je ale, a po celý zbytek třetiny potvrzovali obrázek z prvních dvou zápasů sezóny o atraktivní hře, ale mizerné produktivitě. Poslední minuta přinesla velký tlak hostů, ten byl ale přerušen sirénou.

Začátek druhé třetiny pak zmrazil oloomoucké tribuny, když nikým nehlídaný, ale důrazný  David Gríger otevřel po dobré práci v brankovišti skóre – 0:1. Vyrovnat mohl při návratu z trestu Knotek, proti vynikajícímu Frodlovi ale ještě neuspěl. To se povedlo až v jednatřicáté minutě Jakubu Navrátilovi, který pohotově dorazil Klimkovu střelu – 1:1. Týž hráč pak ještě do konce třetiny stačil využít chyby v rozehrávce hostů a dostal Olomouc do vedení – 2:1.

Na začátku třetí třetiny Olomouc nejprve ustála oslabení při vyloučení kapitána Ondruška, následovaly dlouhé minuty neatraktivního hokeje s minimem zajímavých šancí. Potom ovšem karlovarští využili přesilovku pět na tři a bylo znovu srovnáno – Michal Plutnar vypálil z levého kruhu a vrátil zápas do vyrovnaného stavu – 2:2. O minutu později pak bylo pro domácí ještě hůř – Tomáš Rachůnek využil dělovkou i přesilovku pěti proti čtyřem a Vary znovu vedly – 2:3! Drama ale nekončilo a domácím se podařilo znovu vyrovnat – Dalibor Řezníček dorazil Kuncovu střelu, a Plecharéna znovu bouřila – 3:3. Kohouti navíc dostali, stejně jako před chvílí jejich soupeř, přesilovku pět na tři a využila ji – Jan Knotek vrátil domácím vedení, 4:3! Hosté ještě zkusili závěr v šesti, znovu vyrovnat už ale nedokázali.

Branky a nahrávky: 31. Navrátil (Klimek), 39. Navrátil (Macuh, Kucsera), 56. Řezníček (Kunc, Navrátil), 58. Knotek (Orsava, P. Musil) – 22. Gríger (Mikyska, Rachůnek), 53. Plutnar (Kružík, Hladonik), 54. Rachůnek (Stříteský)

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Černý, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Švrček, Řezníček – P. Musil, Nahodil (A), Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Macuh, Kunc.
Trenér: Jan Tomajko

HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Havlín, Dlapa, Pulpán (A), Mikyska, Stříteský, Krajčík – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Kofroň, O. Procházka.
Trenér: David Bruk

Miroslav Hladiš