Sigma otočila zápas v Hradci, výhru parádně trefil Vodháněl

Už třetí, ale slavnostní duel v nové Malšovické aréně čekal v neděli od osmi večer na hradecké fotbalisty, které přijela prověřit olomoucká Sigma. Té vstup do soutěže vyšel na výbornou, a Votroci se chtěli po neúspěchu v Ďolíčku vrátit na vítěznou vlnu. Hradec v utkání sice vedl, Sigma ale do poločasu vyrovnala a z druhé půle zaslouženě vytěžila vítězství.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

Proti Sigmě se postavil, tentokrát už jako soupeř, její někdejší hráč Karel Pilař, a od prvních minut větral olomouckou obranu. Ve dvanácté minutě šel Hradec do vedení – centr Václava Pilaře byl sice přetažený, Daniel Horák ale balón pro domácí udržel a jeho střelu dovedně tečoval Ladislav Krejčí – 1:0. Olomouc se okamžitě pustila za vyrovnáním, další šanci si ale vypracoval znovu Hradec – znovu se uvolnil Pilař a jeho centr před olomouckou bránu vytvořil situaci, která smrděla druhou brankou. Akrobaticky se snažil vyrovnat aktivní Zorvan, zastavil jej ale ofsajd. Na hřišti se přiostřovalo, žlutou vyfasoval hradecký Kučera, vzápětí týž hráč zůstal ležet na trávníku po zákroku Breiteho. Pět minut před poločasem měl vyrovnání na kopačce Juliš, těsně ale minul, o chviličku později už to ale Olomouci vyšlo – Ondřej Zmrzlý přeloboval domácího gólmana a vyrovnal na 1:1.

Druhá půle začala sérií nepřeností na obou dvou stranách, nakonec to byla Olomouc, kdo se trvaleji usadil na útočné polovině. Série rohů ale ke gólu nevedla, v šedesáté minutě se pak hosté dožadovali penalty, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. Totéž v bleděmodrém se pak odehrálo i na druhé straně, hra v tu chvíli příliš krásy pro diváky nenabídla. Patnáct minut před koncem se stadion dožadoval penalty znovu po údajné ruce hostujícího hráče, VAR ale potvrdil, že se nic nestalo ani tentokrát. Vzápětí Sigma vstřelila Hradci druhý gól – aktivní Zorvan posunul míč na Jana Vodháněla a Olomouc vedla 1:2. Čtyřminutové nastavení sice přineslo křečovitý hradecký pokus o závěrečný tlak, domácí ale místo vyrovnání naopak ještě jednou inkasovali – Hradec poslal na poslední roh i brankáře Bajzu, a odkrytá domácí brána čekala po odraženém míči jen na trefu Lukáše Juliše – 1:3.

Branky: 12. Krejčí st. (Horák) – 41. Zmrzlý (Pospíšil), 76. Vodháněl (Zorvan)

Karty:  ŽK 35. Kučera (HKR), 58. Horák (HKR), 61. Krejčí st. (HKR), 90+4. Čihák (HKR) – 56. Pokorný (OLO), 61. Vodháněl (OLO), 90+4. Ventúra (OLO)

FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Heidenreich, Leibl (86. Harazim) – Kučera, Kodeš (C), Dancák (86. Čihák), Horák – Pilař (70. Šašinka), Krejčí st. – Vašulín (70. P. Juliš).
Trenér: Jozef Weber

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Zorvan (82. Kramář), Breite (C), Pospíšil – Navrátil (88. Ventúra), L. Juliš, Vodháněl (90+2. Vraštil).
Trenér: Václav Jílek

Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Matoušek

Miroslav Hladiš