Porážka na Spartě. Olomouc nedává góly a propadá se tabulkou

Šesté extraligové kolo poslalo olomoucké Kohouty do pražské O2 arény, a favorit zápasu svou roli beze zbytku potvrdil. Bezbranková první třetina nic neřešila, ve zbytku zápasu přišel soustředěný tlak domácích, kteří po záslouze berou všechny body.

HC Sparta Praha – HC Olomouc 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Sparta byla v úvodním dějství lepší, více šancí si ale vypracovali hosté z Olomouce. Hned po minutě hry nadělal pořádnou neplechu v brankovišti Sparty Knotek, následně však museli Kohouti přežít oslabení ve třech, a to jejich útočné spády zabrzdilo. Přes převahu Pražanů ale Olomouc domácí do vážnějších šancí nepouštěla a první třetina tak skončila bez branek.

Hned na začátku druhé třetiny se nejprve do obrovské šance dostal domácí Kousal, hned po něm pak na druhé straně Macuh, skóre ale stále ukazovalo stav 0:0. To se změnilo až v osmadvacáté minutě, kdy Roman Horák z druhé vlny zavěsil pod horní tyčku a Sparta vedla 1:0. Olomouc si ale navzdory snaze o vyrovnání jen vykoledovala dva menší tresty. Obě oslabení sice ještě přestála, vzápětí po návratu Švrčka z trestné lavice ale inkasovala podruhé – autorem branky byl Michal Řepík, 2:0. Třetí branku ještě mohl přidal Chlapík, Olomouc už ale do sirény vydržela.

Třetí třetina už ale třetí branku přinesla – Jan Buchtele si najel před bránu a prostřelil Sedláčka – 3:0. Olomouc ve třetí třetině nevymyslela vůbec nic, většinu času se jen bránila soustředěnému sparťanskému tlaku. Čtvrtou branku přidal šest minut před koncem znovu Roman Horák a O2 aréna mohla začít slavit.

Branky a nahrávky: 28. Horák (Kestner), 35. Řepík, 42. Buchtele (Hauser), 55. Horák (P. Kousal)

HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Němeček, Mozík, Kempný (A), Irving, Krejčík, Moravčík, Mikliš – Chlapík (A), O. Najman, Řepík (C) – P. Kousal, Horák, Kestner – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, Vitouch, Konečný.
Trenér: Pavel Gross

HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Černý, Ondrušek (C), Sirota, Rutar, Švrček, Rašner, Řezníček – Orsava, Nahodil (A), Kusko – Navrátil, Knotek (A), Kunc – P. Musil, Macuh, Chmielewski – Kucsera, Menšík, Klimek.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš