Pardubice trpělivě dokráčely za vítězstvím na snaživou Olomoucí

Čtvrté extraligové kolo zavedlo Kohouty do Pardubic, kde poměrně rychle prohrávali 2:0. Ještě do konce první třetiny dokázal sice snížit Řezníček, dál ale Kohouti předvedli festival neproměněných šancí, a domácí si už výhru zkušeně pohlídali. Pardubickou výhru pečetil ve třetí třetině Tomáš Hyka.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Utkání začali domácí velkým tlakem a Olomouc, poprvé v sezóně se Sedláčkem v bráně, měla v defenzivě co dělat. Skóre otevřel v přesilovce Patrik Poulíček, který zužitkoval Radilovu přihrávku k pravé tyči – 1:0. O minutu a půl později už to bylo zásluhou Lukáše Sedláka 2:0, opět po nahrávce k tyči a bleskovém zakončení – 2:0. Olomouc se nevzdala a ještě do konce třetiny dokázal snížil Dalibor Řezníček, na jehož dělovku si Will nesáhnul – 2:1.

Do druhé části hry vstoupial Olomouc o poznání lépe a obranu domácích větrali především Chmielewski a Rutar. Do obrovské šance se dostal Řezníček, Will ale puk napodruhé udržel. Dynamo postupně znovu převzalo iniciativu, kompaktní olomoucká obrana ale vydržela.

Energický vstup Olomouce do třetí třetiny ještě více nakopla přesilovka při vyloučení Rákose, hosté ale tlak nezužitkovali a Pardubice trestaly: Ciencalovu přihrávku do kruhu využil Tomáš Hyka a zvýšil vedení domácích na 3:1. Ani další početní výhodu při vyloučení Zohorny ale hosté neproměnili a místo toho dali faulem domácím možnost trestného střílení, které ale Paulovič nevyužil. Olomouc zkusila závěr bez gólmana, na korekci výsledku už ale nedošlo.

Branky a nahrávky: 13. Poulíček (Radil, Bučko), 15. Sedlák (Hyka, Cienciala), 52. Hyka (Cienciala) – 20. Řezníček (Nahodil)

HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, Kolář – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič (A) – Mandát, Rákos, Vondráček.
Trenér: Václav Varaďa

HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Rašner, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Kunc, Knotek (A), Navrátil – Menšík, Macuh, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš