Olomouc má na úvod hubenou výhru nad Kladnem, rozhodla už první třetina

První extraligové kolo přivedlo na olomoucký led kladenské Rytíře. Od počátku zápasu vyhrocená atmosféra nabídla bojovné utkání, které ale přineslo natěšeným divákům jen jeden gól už v první třetině. Kladenští se neprosadili, Konrád načal sezónu čistým kontem.

HC Olomouc – Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

První minuty patřily Kladnu, Olomouc se jen těžkopádně probíjela přes střední pásmo, přesto to byli Kohouti, kdo v utkání poprvé výrazněji zahrozil. Nahodil objel Brízgalovu branku, puk kolem tyče ale branky nepropasíroval. O dvě minuty později pálil Macuh, ve třinácté minutě ýž se olomoucký stadion z gólu sice radoval, ale předčasně – Knotkovu přesilovkovou trefu nekonec nepotvrdilo video kvůli kopnutému puku. Mora tak šla do vedení až necelé dvě minuty před koncem po dorážce Roka Macuha – 1:0. Na ledě už v první třetině zajiskřilo několik potyček.

Kladno, s Jaromírem Jágrem na lavičce, vstoupilo do druhé třetiny velmi aktivně, snaha se ale brzy vyčerpala a Olomouc držel pozorný Branislav Konrád. Poradil si i s dvojitou šancí Tomáše Plekance po nahození Vebera. Dvakrát putoval v této části hry za katr hrdina předzápasového videa Jan Bambula, Olomouc se ale dokázala ubránit.

Hned zkraje třetí třetiny provětral Brízgalovu výstroj Musil, vzápětí po něm Bambula, a Mora začala utkání bezpečně ovládat. Nejaktivnější hráč hostí Tomáš Plekanec sice nadále zlobil Konráda, zůstával ale v sestavě hostí ve své snaze osamocen. Zmatek nadělala také rána Klepiše, která se odrazila od zadního hrazení, Konrád ale zasáhl včas.  Neujala se pak ani rána Chmielewského, a před Brízgalou se zas rozhořely šarvátky. Olomouc v závěru zamkla Kladno před gólmanem, současně ale měla štěstí při nahození Vebera, které Konrád neviděl a zastavil puk maskou. Hosté zkusili závěr s šesti bruslaři, Nahodil ale trefil jenom tyčku prázdné brány a diváci se tak další branky nedočkali.

Branky a nahrávky: 19. Macuh (Kunc, Kucsera)

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
Trenér: Jan Tomajko

Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Melka, Plekanec (C), Sideroff – M. Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Tralmaks – Beran, Babka, Strnad (A).
Trenér: Otakar Vejvoda

Miroslav Hladiš