Olomouc byla dvě třetiny lepší, pak ale v Budějovicích padla. Tři body má Motor

Druhé extraligové kolo poslalo Kohouty přes celou republiku až do jižních Čech, kde byli dvě třetiny lepším týmem a výrazně domácí přestříleli, dokázali ale z dlouhého tlaku vytěžit jen jeden gól, a tak přišel zákonitě trest. Třetí třeinu zvládli domácí lépe, poučili Kohouty o významu slova produktivita, a Mora se vrací domů bez bodů.

Banes Motor České Budějovice – HC Olomouc 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, prvních pět minut ale příliš šancí nepřineslo a utkání nabídlo spíše lítý boj o střední pásmo. V přesilovce potom vyzkoušel pozornost Hrachoviny Chmielewski, domácí gólman měl ale lapačku připravenou. Hokej nahoru dolů postupně nabíral tempo, Hrachovinovy betony provětral Bambula, branku ale budějovická aréna v první třetině neviděla.

Ochozy se dočkaly až na začátku druhé třetiny, kdy vyloučení Musila potrestal Adam Kubík, který prudkou ranou jako první v této sezóně překonal Branislava Konráda – 1:0. Týž hráč mohl vzápětí přidat ještě druhý gól, místo toho ale domácí inkasovali a Olomouc se do zápasu vrátila rychle – do samostatného úniku se dostal ve vlastním oslabení Jakub Orsava a vyrovnal na 1:1. Vzápětí putoval za vyloučeným Macuhem i Knotek a hosté tak museli přežít krátké oslabení ve třech, domácí ale početní výhodu nezužitkovali. Do obrovské šance se dostal Kusko, a dramatická druhá třetina gradovala. Minutu před koncem mohl Budějovicícm vrátit vedení Beránek, nepřestřelil ale Konrádův beton. Poměr střel po druhé třetině 13 – 37 jasně vypovídal o aktivitě na ledě.

Třetí část hry přinesla zpočátku pomalejší tempo, a v osmačtyřiccáté minutě šli domácí podruhé do vedení – Pech objel Konrádovu branku a znovu zakončoval Adam Kubík – 2:1. Olomouc dostala vzápětí výhodu přesilové hry, zkoušeli to Chmielewski i Musil, avšak nejlepší hráč utkání Hrachovina držel Budějovice stále nad vodou. Olomouci se navíc přestala dařit hra dopředu, a trestem byl třetí gól v Konrádově síti – Brant Harris potrestal chybu olomouckých zadáků a navýšil také ve vlastním oslabení vedení domácích na 3:1. Olomouc ještě dostala na poslední minutu možnost další přesilovky, dělovka Ondruška ale na korekci výsledku už nestačila.

Branky a nahrávky: 26. Kubík (Pýcha), 48. Kubík (Pech, Ordoš), 57. Harris – 28. Orsava (Kusko, Řezníček)

Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Krutil, Štencel, Hovorka, Kachyňa – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Ordoš, Pech (A), Kubík – F. Přikryl, Hanzl, M. Beránek – Koláček, Vopelka, Toman.

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.

Rozhodčí: Pražák, Květoň – Lhotský, Hnát.

Martin Pavlík