Czech Tour a Závod míru: Známe termíny pro rok 2024!

Termíny potvrzeny! Největší domácí etapový závod Czech Tour se pojede 25.–28. července, Závod míru do 23 let bude jeho předehrou o dva měsíce dříve, od 30. května do 2. června. Fanoušci se tak i v příštím roce mohou těšit na světovou cyklistiku na českých silnicích.

„Najít termíny nebylo úplně snadné, v roce 2024 se konají olympijské hry v Paříži. Ale jsem přesvědčený, že se nám podařilo zajistit vhodná data a že přitáhneme opět špičkové jezdce i týmy. Chystáme skvělé novinky, budeme je postupně odtajňovat,“ řekl ředitel obou závodů Leopold König.

Je na co navazovat. V roce 2023 startoval na Czech Tour čtyřnásobný šampion Tour de France Chris Froome a na startu se objevily i tři formace z World Tour: Jumbo-Visma, BORA – hansgrohe a Intermarché – Circus – Wanty.

Na mladé jezdce pak čekají čtyři etapy na přelomu května a června. Závod míru do 23 let bývá obvykle zkouškou odolnosti a připravenosti cyklistických talentů na vstup mezi absolutní elitu. V minulosti se v Česku představili Tadej Pogačar nebo Jonas Vingegaard, dnešní superhvězdy světového pelotonu. I v roce 2024 se můžou fanoušci těšit na jména, která v budoucnosti budou psát historii World Tour.

Vlastimil Blaťák