Vodháněl vystřílel Olomouci třetí místo v tabulce, Sigma si poradila s Teplicemi

V utkání Sigmy a jejího tabulkového souseda z Teplic šlo o šest bodů. Nudný první poločas vystřídal napínavý druhý, Olomouc šla po změně stran brzy do vedení. Teplice sice stihly vyrovnat, výhru z důležitého utkání nakonec ale bere Sigma. V tabulce se tak posouvá na lichotivou třetí příčku.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:1 (0:0)

Začátek prvního poločasu patřil hostům, kteří Sigmu zamkli před Macíkem, gólovou příležitost si ale nevytvořili. Z brejku se naopak dostal do šance domácí Juliš, proti gólmanovi hostí ale neuspěl. Domácí postupně vyrovnali hru a ke konci první půle byli dokonce lepší, spousta dlouhých míčů ale svého adresáta nenašla a skončila jen v rukou hostujícího gólmana Grigara. Na druhé straně pálil Radosta a Macík se musel vytasit tygřím skokem k tyči. Jinak první poločas kromě ne příliš pohledné hry mnoho zajímavého nenabídl.

Do druhé půle ale vstoupila Olomouc velmi aktivně a po deseti minutách se tribuny dočkaly: Jan Vodháněl si pohrál s několika protihráči a z hranice velkého vápna poslal Sigmu do vedení – 1:0. Olomouc v tu chvíli utkání bezpečně ovládala, hosté se ale nevzdali a ve dvaasedmdesáté minutě vyrovnal po rohovém kopu střídající Emanji Krsmanovič – 1:1. Vyrovnaný stav ale vydržel na ukazateli skóre jen dvě minuty a Sigma si vzala vedení zpět – Juliš přenechal míč Vodhánělovi, který zasekl a poslal míč za Grigara – 2:1! Na rozdíl dvou branek mohl vedení Sigmy zvýšit Juliš, na druhé straně orazítkoval Macíkovo břevno po dalším rohovém kopu Fila. Pětiminutové nastavení nabídlo fotbal nahoru dolů, Olomouc si ale úplný konec pohlídala, třetí gól měl na hlavě Muritala, a domácí tak berou z utkání tři body.

Branky: 55. Vodháněl (Chvátal), 75. Vodháněl (L. Juliš) – 72. Krsmanović

Karty:  70. Pokorný (OLO) – 62. Cykalo (TEP), 69. Křišťan (TEP)

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite (C), Ventúra (68. Pospíšil) – Vodháněl, Fortelný (84. Zorvan), Navrátil – L. Juliš (88. Muritala).
Trenér: Jílek

FK Teplice: Grigar – S. Dramé, Chaloupek, J. Hora II (46. Cykalo) – Radosta, L. Mareček (C), Jukl (66. Křišťan), Bílek, Beránek – Fila, Vachoušek (58. Gning, 68. Krsmanović).
Trenér: Frťala

Rozhodčí: Kotala – Podaný, Hurych

Miroslav Hladiš