Sigma vyloupila Slovácko a slaví první venkovní výhru v sezóně

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty viděl v sobotu zápas třetího kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi domácím týmem a olomouckou Sigmou, která šla do vedení už v deváté minutě zásluhou Lukáše Juliše. Ve druhé půli pak pečetil tři body pro hosty Vodháněl a Olomouc tak veze první letošní body z venku.

1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Slovácko mělo už ve druhé minutě kopat penaltu, sudí ale nakonec původní verdikt po konzultaci s VAR zrušil. Místo toho šli do vedení hosté z Olomouce – v deváté minutě posunul Navrátil balón na Lukáše Juliše, před kterým zívala prázdná branka – 0:1. Slovácko potom bylo několikrát blizoučko vyrovnání, pozorný Macík se ale překonat nenechal. Nejprve mohl srovnat aktivní Havlík, který hlavičkoval  do břevna, pak Cicilia trefil jenom boční síť. Hosté spíše bránili a podnikali rychlé protiútoky, ze kterých si ale už další šanci nevypracovali.

Po změně stran čekal stadion na navýšení skóre jen necelé tři minuty – Jan Vodháněl po chybě Daníčka prostřelil váhajícího Heču a Sigma vedla 0:2. Slovácko dál bojovalo, většina míčů ale dlouho směřovala jen na nabíhajícího Ciciliu, kterého olomoucká obrana spolehlivě blokovala. Snížit potom mohl Reinberk, netrefil ale ideálně míč. Na druhé straně mohl čtvrt hodiny před koncem zvýšit nískok Sigmy Fortelný, minul ale branku. Vzápětí se Zorban stažil najít znovu Fortelného, Daníček před ním ale včas hlavičkoval na roh. Čtyřminutové nastavení už na výsledku nic nezměnilo, Sigma veze první letošní body z venkovního hřiště.

Branky: 9. L. Juliš (Navrátil), 48. Vodháněl

1.FC Slovácko: Heča – Reinberk (75. Siňavskij), M. Kadlec (C), Hofmann, Holzer – Daníček, Havlík – Petržela (62. Kalabiška), Valenta (83. Trávník), P. Juroška (62. Kim) – Cicilia (61. Vecheta).

SK Sigma Olomouc: Macík – Vraštil (46. Ventúra), Beneš, Pokorný – Chvátal, Breite (C), Pospíšil (46. Zorvan), Zmrzlý – Vodháněl (75. Fortelný), L. Juliš (68. Kramář), Navrátil (90+1. Matys).

Rozhodčí: : S. Volek – K. Hájek, D. Žurovec

Miroslav Hladiš