Sigma si poradila doma s Libercem a stoupá tabulkou

Šesté ligové kolo přivedlo na Andrův stadion liberecký Slovan. Oba týmy dělil před utkáním v tabulce jen jediný bod, a první půle přinesla atraktivní a vyrovnaný fotbal. Po změně stran už ale na hřišti hrálo jen jedno mužstvo a Olomouc se v průběžné tabulce po gólech Juliše z penalty a Pokorného posouvá už na třetí místo!

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Liberec podává v této sezóně poměrně nevyrovnané výkony, Sigma chtěla naopak odčinit předchozí venkovní porážku. Od prvních minut byl na Andrově stadionu k vidění rychlý a útočný fotbal, první větší šance patřila ve dvanácté minutě hostům, kdy prověřil Macíka Boumbia. Ofenzivní olomoucká sestava o sobě dala vědět poté několikrát, jak Juliš, tak Fortelný se opakovaně ocitli ve velmi zajímavých situacích, ale s vychýlenou muškou.

Domácí šli do vedení krátce po změně stran z pokutového kopu – Varfolomejev zahrál v pokutovém území rukou a Lukáš Juliš pokutový kop bezpečně proměnil – 1:0. Liberec se po obdržené zatáhl, na což reagoval trenér Kozel hned trojím střídáním a změnou rozestavení, než ale hráči pochopili, kde mají stát, došlo k rychlému přečíslení a místo korekce skóre tak přišel druhý gól v Vliegenově síti – stoper Jakub Pokorný zvýšil pohotovou střelou k tyči na 2:0 pro Olomouc, a snaživé, leč bezzubé hosty tím naprosto zmrazil. Do nadějné šance se Liberec dostal ještě dvě minuty před koncem, střela ale mířila těsně nad.

Branky: 54. L. Juliš (pen.), 65. Pokorný (Pospíšil)

Karty:  45+2. Breite (OLO), 74. Pospíšil (OLO), 82. Muritala (OLO) – 38. Doumbia (LIB)

SK Sigma Olomouc: Macík – Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Chvátal, Breite (C) (80. Sláma), Fortelný (60. Zorvan), Pospíšil, Navrátil (90+1. Kramář) – L. Juliš (80. Muritala), Vodháněl.
Trenér: Václav Jílek

FC Slovan Liberec: Vliegen – Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis – Fukala (63. Rabušic), Varfolomejev (63. Červ), Doumbia (83. Lexa), Preisler (63. Penner) – Ghali, Kulenović, Tupta (72. Hudák).
Trenér: Luboš Kozel

Rozhodčí: Hocek – Nádvorník, Kotalík

Miroslav Hladiš