Martin Rak se stal výkonným ředitelem STESu. V úterý jde představit vedení fotbalu vizi, jak dál

Někdejší marketingový ředitel olomoucké Sigmy Martin Rak se stal od července letosního roku výkonným ředitelem, společnosti STES. Z Baníku Ostrava, ve kterém po odchodu z Olomouce působil na obdobné pozici marketingového ředitele, tak nyní povýšil až k fotbalové reprezentaci.

„Jednání trvala skoro rok a půl. Oslovil mě Petr Fousek, jestli jsem pod nově zvoleným vedením fotbalu schopen pomoci mu s očistou fotbalu,“ říká Martin Rak.„Nejprve jsem ale chtěl dokončit práci v Baníku Ostrava. Chytali jsme oslavy sta let výročí klubu, a na nabídku jsem tedy reagoval později,“ dodává. Po dubnovém odchodu Tomáše Sluky se nakonec od letošního 1. července stal výkonným ředitele STESu, společnosti, která je výhradním držitelem práv české fotbalové reprezentace a Českého poháru (MOL Cup).

Rak je dlouhodobě znalý fotbalového prostředí, říká Fousek

„Od tohoto kroku si slibujeme zejména vyšší výkonnost STES. Angažujeme odborníka, který je dlouhodobě znalý nejen marketingového prostředí, ale výborně se orientuje i v prostředí fotbalovém. Děkujeme Baníku Ostrava a jeho majiteli Václavu Brabcovi za vstřícné jednání i za to, že nebránil Martinu Rakovi v cestě za novou výzvou,“ uvedl předseda FAČR a předseda představenstva STES Petr Fousek.

„Společnost STES nemá na starost jen reprezentaci A týmu, ale i mládežnické kategorie, ženskou reprezentaci, regionální projekty a samozřejmě MOL Cup.  V úterý příští týden budu prezentovat před výkonným výborem svou vizi, jak dále pomoci českému fotbalu,“ uvedl Rak pro Hanácké novinky.

Martin Rak pracoval v posledních více než pěti letech na podobných pozicích v Baníku Ostrava. Předtím působil v Sigmě Olomouc a manažerské pozice zastával i mimo fotbalové prostředí.

Vlastimil Blaťák