Hokejový tým kuchaře Forejta do amatérské OHSL? Letos ne, příští rok možná, říká prezident

Již osmý ročník amatérské hokejové ligy odstartuje na Olomoucku v polovině září. Soutěže se tuto sezónu zúčastní celkem patnáct týmů, šestnáctým mělo být mužstvo kuchaře Přemka Forejta. Do soutěže se ale nakonec nezapojí, alespoň ne letos.

Titul bude obhajovat prostějovský tým Beerboys, nováčkem soutěže bude nové mužstvo Hanácká Legie. Tím se počet účastníků osmého ročníku OHSL zastavil na čísle patnáct. Šestnáctým týmem v soutěži mělo být mužstvo, které podle informací Hanáckých novinek skládal známý kuchař Přemek Forejt.

Forejtův tým se nezúčastní, co příští rok?

Forejt hokej amatérsky hraje už delší dobu, v minulosti se například zúčastnil charitativního hokejového utkání Zápas o duši na podporu organizací pečujících o duševní zdraví dětí. Benefiční zápas tehdy odehrály známé osobnosti, například bývalý vynikající hokejista Jiří Hrdina, někdejší fotbalisté Pavel Horváth a Vladimír Šmicer. Slavnostní buly vhodil legendární hokejový brankář Dominik Hašek. Fanoušek Komety Brno si v minulosti zkusil i pozici gólmana.

Do OHSL ale se svým týmem minimálně v letošní sezóně nenastoupí. „Liga bude začínat v polovině září v patnácti týmech. Soutěž je nadále otevřená novým týmům, s Přemkem Forejtem jsme se letos nedohodli, příští rok ale může jeho mužstvo soutěž rozšířit. Budeme dál jednat,“ uvedl prezident soutěže Vladislav Roj.

Vlastimil Blaťák