Chystá se Smržická šlapka 2023. Povedený plakátek baví internet

Již čtyřiadvacátý ročník Smržické šlapky chystají pořadatelé Klubu českých turistů. Plakátek, který k akci vznikl, ale doslova rozsekal internet. „Doufám, že na obrázku není nějaká místní dobrovolnice, protože název tohoto podniku by jí asi mohl vcelku dost pošramotit reputaci,“ uvedl jeden z diskutujících.

Smržice v okrese Prostějov jedou! Plakátek k už tradiční akci Smržická šlapka totiž doopravy pobavil.

Akce proběhne ve Smržicích v sobotu 2. září 2023, start je v dopoledních hodinách ve sportovním areálu Smržice. Nejrychlejší cyklista a cyklistka na trase 176 km dostanou pohár. „Cena bude čekat také na nejmladšího a nejstaršího účastníka,“ informovali na webu akce pořadatelé.

Vloni se akce zúčastnilo 168 účastníků, z toho pět se vydalo na nejdelší trasu, která vedla až na vrchol Pradědu a zpět. Na této trase se měřil čas a při letošním ročníku padl dosavadní rekord. Pavel Laucký zvládl trasu 176 km za 5:33 hodiny, na druhém místě dojel Miloš Lužný s časem 5:59 hod.

Velký zájem byl o čtyři trasy pro horská kola, na které vyjelo 285 cyklistů. Akce se zúčastnili také pan starosta a místostarosta naší obce. Jako nejmladší účastník byl vyhodnocen sedmiměsíční Jakub Opluštil ze Smržic, kterého vezli rodiče ve vozíčku za kolem na trase MTB 58 km. Nejstarším účastníkem se stal opět pan Jaroslav Punčochář, který ve svých 92 letech přijel z Kelčic na kole, objel si silniční trasu 38 km a na kole jel zase domů.

Vlastimil Blaťák