Stav malého Matýska se zhoršuje, potřebuje osobní asistenci. Pomůžete?

Matyášek má farmakorezistentní epilepsii, poruchu autistického spektra a lehkou mentální retardaci. Jeho zdravotní stav se nyní zhoršuje, a proto potřebuje čím dál větší dohled a péči. O službu osobní asistence už má rodina požádáno, nyní rodina prosí o finančí pomoc na tuto službu pomocí serveru Patron dětí.

Projekt najdete ZDE.

Aby maminka zvládala pro své děti zajistit vše potřebné, pracuje na plný úvazek. Se zhoršujícím zdravotním stavem syna je to pro ni někdy velmi komplikované, možnost využívání služby osobní asistence by jí celou situaci hodně ulehčila. A i pro Matyáše bude přínosné, když si bude zvykat na další osoby a více se tak osamostatňovat.

„Jsem maminka dvou skvělých dětí, Matýska a Natálky. Matýsek je pozitivní usměvavý kluk, který má rád štíry a Mexiko. Matýsek odmala bojuje s řadou zdravotních problémů. Má epilepsii, poruchu autistického spektra, lehkou mentální retardaci, vývojovou dysfázii a další obtíže. Potřebuje 24hodinovou péči, kterou mu sama dát nedokážu, jelikož chodím na plný úvazek do práce. Potřebovala bych Matýskovi zajistit služby osobní asistence, aby se o něj měl kdo starat, když jsem zrovna v práci. Cena za asistenci je pro mne ale velice vysoká. Pomozte mi prosím s jejím zaplacením,“ uvádí maminka v popisu projektu.

Vlastimil Blaťák