Sedmnáctiletý kluk si postavil perfektní motokolo. Právě mu ho ukradli. Jakou nabízí odměnu nálezci?

Sedmnáctiletý Adam z Olomouce si vlastnoručně postavil motokolo. Týdny těžké práce teď přišly vniveč, protože bezprostředně po dokončení mu bylo ukradeno. Nálezci nabízí zajímavou odměnu!

Kolo jsem si postavil úplně sám,“ říká chlapec, který se s šikovnýma rukama už asi i narodil. Sehnal si staré nejpojízdné motokolo od kamaráda, a dal se do práce.

„Bylo nutné vyměnit vlastně všechno, rámem počínaje a řetězem konče. Sehnal jsem si nový motor a po večerech jsem dával celý stroj dohromady. První motor jsem zadřel, druhý už fungoval bezvadně. Na všech součástkách mě to stálo přes čtyři tisíce,“ svěřuje se. Svůj unikátní výtvor nechal ve dvoře za domem, zamčený k železné tyči. „Ráno bylo kolo fuč,“ říká zklamaně. Volal hned policii, a doufám v naději, že se kolo podaří najít, neboť je svým způsobem nezaměnitelné.

Jak kolo vypadalo, vidíte v galerii – aktuální podoba kola je pak typická červenou barvou pod hlavou válce, jak je vidět na přiloženém snímku v galerii.

„Co můžu nabídnout nálezci? Jsem student, takže peníze těžko. Nabízím, že tomu, kdo mi kolo najde a přivede, seřídím to jeho tak perfektně, že by se to nepovedlo v žádném servisu,“ nabízí Adam, a spoléhá na podporu veřejnosti.

Nálezce jej může kontaktovat na telefonním čísle +420 776 229 496, zveřejněno se souhlasem.

Vlastimil Blaťák