Slavonínské nadšení ochotnickým divadlem nekončí. Bordel na ministerstvu nadchnul

Komise městské části Slavonín pokračuje v organizaci zajímavých divadelních představení ochotnických souborů. V neděli večer shlédla plná sokolovna situační komedii Bordel na ministerstvu v podání Hanácké scény Kojetín, a publikum odcházelo nadšeno.

„Komedii dvou francouzských autorů jsme právě hráli pošestnácté. Měli jsme ji nazkoušenou už před covidem, pak se ale dva roky nehrál,“ říká šéfka souboru Marie Němečková, která ve hře exceluje v roli Celície.

Gabriela je šéfkou kabinetu ministra školství a výchovy. Mezi Louisem, poněkud nekompetentním ministrem, Cecílií svojí energickou, muže stále s chutí konzumující, matkou a Sárou, svou právě se osamostatňující dcerou, nemá Gabriela jistě život lehký. Příchod o dvacet let mladšího Erica, nového údržbáře, rozmetá pak na kousky její zvyky zapřísáhlé svobodné matky a na ministerstvu způsobí malé zemětřesení. V Paříži s velkým úspěchem hraná, ne zcela neaktuální, situační komedie.

„Každé představení je jiné, pokaždé objevíme něco, co se tam dá přidal nebo ubrat, jak to zahrát líp. Diváci se baví, a my jsme spokojení,“ dodává Němečková.

11.června pořádá KMČ Slavonín spolu s LMŠ Sluněnka a TOM Tuři Pohádkový les ve Slavonínském lesíku.

Vlastimil Blaťák