Slavia prohrávala v šesté minutě 2:0, zápas v Olomouci ale zvládla otočit

Čtvrté kolo nadstavby přivedlo na Andrův stadion pražskou Slavii. Ta stále ještě živila alespoň teoretickou šanci na titul, začátek utkání ale byl pro hosty jako ze špatného filmu – už v šesté minutě prohrávali sešívaní 2:0.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 2:3 (2:2)

Olomouc měla raketový vstup do utkání. Juraj Chvátal se opřel do míče a Sigma šla do vedení už ve druhé minutě – 1:0. Aby toho nebylo dost, za další čtyři minuty to bylo 2:0 – obránce Slavie podklouzl a Pavel Zifčák trefil přesně! Opařená Slavia se chvíli rozkoukávala po hřišti, pak ale rychle vyrovnala hru a dramatický první poločas mohl pokračovat – na konci akce z levé strany stál David Douděra a snížil na 1:2. Olomouc měla příležitost dvou rohových kopů, hosté se ale ubránili a deset minut před koncem poločasu bylo vyrovnáno – na konci krásné akce byl Václav Jurečka, 2:2.

Do druhé půle vstoupila Sigma velmi aktivně, Chytil vyslal dopředu Zmrzlého, gólman Slavie ale situaci vyřešil. Slavia postupně zvýšila obrátky, a odměnou jí byl obrat v utkání – Olomouc nechala ve vápně volného Ondřeje Lingra, který hlavou překonal Macíka, a bylo to 2:3. Dvanáct minut před koncem poslal za druhou žlutou sudí do kabin Ventúru a Sigma hrála o desíti. Vyrovnat mohl Vodháněl, Kolář se ale vyznamenal. Slavia si v závěru utkání pohlídala a bere tři body.

Branky: 2. Chvátal, 6. Zifčák – 21. Jurečka (Jurásek M.), 35. Jurečka (Oscar), 67. Lingr (Oscar)

SK Sigma Olomouc: Macík – Vraštil, Pokorný (85. Zorvan), Beneš, Zmrzlý (72. Vodháněl) – Breite (C), Chvátal – Ventúra, Zifčák (46. Navrátil), Pospíšil (55. Fortelný) – Chytil (56. Kramář).
Trenér: Jílek

SK Slavia Praha: Kolář – Douděra (89. Olayinka), Ogbu, Holeš (C) (46. Provod), Oscar (90+1. Schranz) – Ševčík, Ousou – D. Jurásek, Van Buren (46. Lingr), Hromada (46. Zafeiris) – Jurečka.
Trenér: Trpišovský

Miroslav Hladiš