Sigma v nadstavbě šokovala Plzeň, vítězství zařídil Nigerijec Ola

Druhé nadstavbové kolo přivedlo Olomouc do Plzně, která rozhodně nečekala, jak lehce přijde o body. První poločas byli domácí lepší a šli do vedení, Sigma ale ještě v nastavení srovnala a ve druhé půli ambiciózního soupeře dorazila.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

Zápas začal tlakem domácích, a Olomouc měla několikrát štěstí. Ve třinácté minutě nastřelila Viktoria tyč, o pět minut později se už síť za Macíkem rozvlnila, gól ale rozhodčí nakonec neuznal pro předchozí faul Tomáše Chorého. Sigma se dál jen bránila, akrobaticky se snažil překonat Macíka obránce Durosinmi. Domácí se poprvé prosadili v nastaveném čase první půle, kdy Macíka prostřelil Rafiu Adekunle Durosinmi po přihrávce Lukáše Kalvacha – 1:0. Jenže v Plzni se ke konci poločasu děly věci – ještě do píšťalky Sigma vyrovnala, postaral se o to Filip Zorvan – 1:1.

Začátek druhé půle by pak domácí nejraději vymazali: Nigerijec Dele Ola zvýšil na 1:2 po skutečně krásné akci – a Doosan arénu jako vy opařil. Jen o deset minut později pak Ventúra rozvlnil síť za Staňkem potřetí, gól ale nebyl uznán pro útočný faul Chytila. Plzeň na nepříznový vývoj reagovala rychlým střídáním, místo zvratu ale potřetí inkasovala – čtvrthodinu před koncem poslal hosty do vedení 1:3 Jan Navrátil, a zápas byl rozhodnut. Hlavní rozhodčí nastavil čtyři minuty, domácí ale už korigovat výsledek nezvládli.

Branky: 45+3. Durosinmi (Kalvach) – 45+5. Zorvan (Ventúra), 54. Ola (Zorvan), 75. Navrátil (Chvátal)

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Bucha, Durosinmi, Hejda (C), Chorý (76. Vlkanova), Kalvach, Kaša, Kopic (72. Jirka), Mosquera, Řezník (63. M. Vydra), Sýkora (46. Holík).
Trenér: Michal Bílek

K Sigma Olomouc: Macík – Beneš (C), Fortelný (86. Kramář), Chytil, Ola (67. Pospíšil), Navrátil (86. Zifčák), Ventúra, Sláma, Zmrzlý, Zorvan (67. Chvátal), Pokorný (31. Vraštil).
Trenér: Václav Jílek

Miroslav Hladiš