Sigma remizovala na Slovácku, o vítězství přišla pět minut před koncem

Souboj pátého Slovácka a šesté Sigmy skončil ve skupině o titul spravedlivou dělbou bodů. Olomouc dokázala zápas deset minut před koncem otočit, domácí ale ještě stihli vyrovnat zásluhou Kalabišky a body se tak rozdělí rovným dílem.

1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

První vážnější šanci měl na Slovácku v desáté minutě Chytil, brankář Nguyen ale stačil vyrazit míč na roh. Nepohledná hra rzkouskovaná fauly a přerušeními postupně dostala domácí více do hry, nejprve ohrozil Macíka ještě v první půli střídající Juroška, chvíli před poločasem potom už v nastaveném čase Stanislav Hofmann poslal domácí do vedení povedenou hlavičkou – 1:0.

Vyrovnání se Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty dočkal jen pět minut po zahájení druhé půle – Denis Ventúra dorazil míč za padajícího domácího gólmana  abylo to 1:1. Hned vzápětí se ocitl ve veliké šanci znovu domácí Juroška, šance ale měli i hosté a v 66. minutě si Sigma žádala po sporném zákroku na Chytila penaltu. Deset minut před koncem si Pavel Zifčák naběhl na dlouhý centr a poslal Sigmu do vedení – 1:2! Vedení hosté bohužel neuhlídali, za pouhých pět minut uzavřel gólový účet zápasu domácí Jan Kalabiška a oba celky se tak rozešly smírně 2:2.

Branky: 45+1. Hofmann (Havlík), 85. Kalabiška (Vecheta) – 50. Ventúra, 80. Zifčák (Pokorný)

1.FC Slovácko: Nguyen – Hofmann, M. Kadlec, Daníček (71. Šimko) – Siňavskij, Trávník (79. Kim), Havlík, Holzer (71. Kalabiška) – Petržela (28. Juroška), Vecheta, Mihálik (79. Doski).
Trenér: Martin Svědí
k

SK Sigma Olomouc: Macík – Pokorný, Beneš (C), Zmrzlý – Navrátil (86. Vraštil), Ventúra (68. Zifčák), Ola, Sláma – Zorvan (54. Pospíšil), Fortelný (68. Vodháněl) – Chytil (86. Kramář).
Náhradníci: Trefil – Breite, Chvátal, Greššák.

Trenér: Václav
Jílek

Miroslav Hladiš