Moravská vernisáž piva začala. Nenápadně aspiruje na jednu z nejoblíbenějších akcí v regionu

Ve Smetanových sadech v Pavilonu G začala v pátek odpoledne dvoudenní Moravská vernisáž piva. Návštěvníkům nabízí okolo padesátky pivních speciálů a řemeslnných piv. Akce potrvá do sobotního večera, připraven je krásný doprovodný program.

Dnes ve 14 hodin začal další ročník Moravské vernisáže piva, letos přesunutý z Chválkovic do Pavilonu G na Výstavišti Flora. „Je připravených padesát vzorků piv z celé Moravy , Slezska, jsou tu hostující pivovary z Čech, konkrétně je to pivovar Zichovec. Jsou tu hosté z Maďarska, Chorvatska, Polska i Chorvatska a věříme, že jsme připravili opravdu nejzajímavější, nejlepší vzorky, které dnes v moderním pivovarnictví jsou na trhu,“ říká Jiří Gregor, organizátor vernisáže.

Festival se letos koná v Pavilonu G na Výstavišti

„Chtěli jsme udělat krok dopředu a nabídnout lidem festival o trochu blíž,“ upřesňuje Gregor novinku letošního ročníku. Výběr nového místa byl podle jeho slov ale dán tím, aby si Moravské vernisáž piva udržerla atmosféru „zahradní slavnosti“.

Vzniká tak ojedinělé pivní expo, kde se všichni potkají. „Navíc můžeme nabídnout přesah festivalu i kolemjdoucím lidem,“ říká Gregor.

Doprovodný program tvoří odborné přednášky a neformální diskuse o pivu s vybranými lidmi, nabízí ale i degustační soutěž pod vedením Zdeňka Černohouze. Na závěr festivalu budou vyhlášena vítězná piva. Hudební doprovodný program obstarají spontánní muzikanti, buskeři na lavičkách.

Vlastimil Blaťák