Gól už v první půli, prominutá ruka ve vápně. Sparta vyhrála v Olomouci

První kolo skupiny o titul přivedlo v neděli na Andrův stadion pražskou Spartu, která bere všechny body za hubené jednobrankové vítězství. Olomouc se prezentovala výrazně lepším výkonem, než v posledních utkáních, na Spartu to ale nestačilo.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

Sigma začala proti lídrovi tabulky nebojácně, první větší šanci si vypracovala už v páté minutě. Střílel Zmrzlý, dorážel Chytil, brankář hostí byl ale na místě. O chvíli později hlavičkoval Beneš nad, a Sparta se většinu času bránila. Pak zahrozili i hosté, ve třiadvacáté minutě střílel Krejčí, Macík jeho střelu podcenil, naštěstí pro domácí tým šla vedle tyče. O tři minuty později už ale Sparta vedla – Martin Minčev vyslal střelu nestřelu, a domácí gólman neměl čisté svědomí – 0:1. Olomouc mohla srovnat ještě v nastavení první půle, Pokorného střela ale mířila nad.

Do druhé půle vstoupila Sigma se snahou vyrovnat. Do šance se dostal Chytil, byl ale příliš osamocen a nezakončil proto přesně, hned vzápětí hlavičkoval Beneš, ale jen do Kovářovy náruče. Sparta odolávala tlaku domácích jak se dalo, v pětašedesáté minutě zahrál domácí obránce ve vápně rukou, rozhodčí ale nechal pokračovat a po shlédnutí videa jen ukázal na rukáv. Čas začínal Sigmě běžet rychle, ze série standardních situací a rohů ale nevytěžila nic. Osm minut před koncem zůstal ve vápně ležet Zmrzlý, ani tentokrát ale rozhodčí na penaltový puntík neukázal. Už v nastavené době neudržel za další neodpískaný faul nervy Chytil, odměnou mu ale byla pouze žlutá karta.

Branky: 26. Minčev

Karty: 77. Kramář (OLO), 90+1. Chytil (OLO), 90+5. Zorvan (OLO) – 42. realizační tým (SPA), 52. Minčev (SPA), 90+3. P. Vydra (SPA)

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal (76. Vodháněl), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Ventúra (62. Zorvan), Breite (C) (88. Vaněček) – Navrátil (61. Kramář), Sláma (61. Zifčák), Pospíšil – Chytil.
Trenér: Jílek

AC Sparta Praha: M. Kovář – P. Vydra, Panák, Krejčí ml. (C) – Zelený, Laçi (62. Sadílek), Kairinen (88. Pavelka), Höjer (70. Mejdr) – Karabec (62. Haraslín), Kuchta, Minčev (70. Daněk).
Trenér: Priske

Miroslav Hladiš