Ve Střeni triumfoval v gravelu Tomáš Kalojíros, Kulhavý dojel čtvrtý

Dlouhá tradice cyklistických závodů ve Střeni má za sebou nejnovější pokračování. Hlavní závod v rozvíjející se disciplíně gravelu ovládl osmadvacetiletý závodník týmu ZPcyklo PROOFY cycling team Tomáš Kalojíros.

Celý den začal ve Střeni závodem nejmenší kategorie, která se za vydatného povzbuzování diváků kolem trati představila na malém okruhu v ulicích obce, poté následovaly dvě starší dětské kategorie na okruhu po hrázi za obcí, v krásném prostředí místních lesů.

Slunečné počasí a dobrá nálada. Vítězství ukořistil Kalojíros

Největší radost působila právě kategorie nejmenších dětí v ulicích obce,“ komentoval průběh dopoledne pořadatel akce Michal Frantík. Závod nejmenších komentoval od mikrofonu osobně ambasarod akce a bývalý cyklistický reprezentant Tomáš Konečný, a to včetně rozhovorů s dětmi.

Odpoledne pak došlo na hlavní závod. Ten se stal kořistí Tomáše Kalojírose, ZPcyklo PROOFY Cycling), jenž na 62 kilometrů dlouhé trase Litovelským Pomoravím porazil Daniela Mayera (KC Hlinsko) a bikera Filipa Adela (Superior Team).

Mezi ženami vyhrála závod v gravelu Naďa Voráčová.

Na startu se objevil i olympijský vítěz a legenda MTB Jaroslav Kulhavý (Ostra – Multicraft Čeladná), jenž dokončil na 4. místě.

Výsledky – Gravel Bohemia Cup 1 – Střeň

Muži
1. Tomáš Kalojíros (ZPcyklo PROOFY Cycling) 1:48:29
2. Daniel Mayer (KC Hlinsko) 1:48:30
3. Filip Adel (Superior Team) 1:48:32
4. Jaroslav Kulhavý (Ostra – Multicraft Čeladná) 1:48:33
5. Pavel Žák (Cykloop.cz BT Morkovice) 1:48:35

Kompletní výsledky ZDE

Ženy
1. Naďa Voráčová (FORCE KCK Zlín) 2:04:54
2. Kateřina Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling Team) 2:06:29
3. Michaela Komínková 2:22:12

Oficiální výsledky naleznete ZDE

Vlastimil Blaťák