Sigma s Bohemkou smírně, Chytil se blýskl dvěma góly

Šestadvacáté ligové kolo přineslo na Andrově stadionu souboj domácí Sigmy a pražských Bohemians. Domácí byli po většinu utkání jednoznačně lepším týmem, dvakrát ale hloupě inkasovali a body se tedy v neděli na Hané dělily.

 

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)

Úvodní minuty patřily Sigmě, která soupeře zatlačila na jeho polovinu a nepouštěla prakticky k ničemu. Pětadvacet minut pohledného tlaku ale současně nepřineslo ani jednu tutovou šanci, a tak z brejku udeřilo na druhé straně. Hosté se z ničeho dostali před Macíka a Jan Matoušek otevřel skóre – 0:1. Sigmě chvíli trvalo, že nečekaný vývoj utkání vstřebala, zjednodušila ale hru a ještě do poločasu se dočkala vyrovnání – odražený míč z brankové čáry dorazil do sítě Mojmír Chytil – 1:1.

Vstup do druhé půle se domácím doopravdy povedl: byl to kdo jiný než Mojmír Chytil, který po sólu přes půl hřiště nekompromisně prostřelil Jedličku a zvýšil na 2:1. Bohužel, vedení domácích trvalo jen necelé tři minuty – Greššák podklouzl a tím pustil do šance Jana Matouška, který ji proměnil – 2:2. Nečekaný gól vyrovnal hru, v závěru utkání pak byla Bohemka dokonce i lepší. Před koncem sice domácí Zifčák trefil tyč, a v nastaveném čase si šel pro hattrick hostující Maroušek, skóre se už ale nezměnilo.

Branky: 37. Chytil, 51. Chytil (Navrátil) – 25. Jan Matoušek, 54. Jan Matoušek

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Sláma (82. Zmrzlý) – Breite (C), Vodháněl (61. Zifčák), Pospíšil, Greššák (71. Poulolo) – Navrátil (82. Zorvan), Ventúra – Chytil (82. Vaněček).
Trenér: Jílek

Bohemians Praha 1905: Jedlička – Křapka, Hůlka, A. Kadlec (58. Vondra) – Köstl (46. Jánoš), Beran, Jindřišek (C), Kovařík – Hála (58. M. Dostál), Jan Matoušek – Drchal (77. Necid).
Trenér: Veselý

Miroslav Hladiš